Ce țări riscă să intre în colaps dacă oamenii plecați la muncă în străinătate nu mai trimit bani acasă

India este cel mai mare destinatar din lume. În 2022, a devenit prima țară care a primit peste 100 de miliarde de dolari în remitențe anuale. Mexic, China și Filipine sunt, de asemenea, beneficiari mari. Pentru țările mai mici sau cele prinse în conflict, aceste transferuri sunt vitale.
Statele Unite sunt cea mai mare sursă de remitențe, în special pentru America Latină și Caraibe. Țările din Golf sunt a doua cea mai mare sursă de remitențe în dolari americani, dar de departe cea mai mare atunci când remitențele sunt măsurate ca pondere din PIB-ul lor.
Remitențele au jucat mult timp un rol important în economia Libanului, aducând în medie 7,15 miliarde de dolari SUA (USD) în fiecare an, în ultimii 10 ani.
Colapsul economiei Libanului, determinat de criza economicăde la sfârșitul anului 2019; explozia portului Beirut din august 2020; și creșterea prețurilor globale la alimente din cauza războiului din Ucraina și a pandemiei de Covid-19 au făcut remitențele și mai importante.
Fluxurile formale de remitențe către Gambia au crescut constant, înregistrând o creștere de aproape trei ori în ultimii patru ani: de la 278 milioane USD în 2018 la 773 milioane USD în 2021.
Volumul uriaș al remitențelor face ca Gambia una dintre țările cu cea mai mare dependență de remitențe din lume, iar costurile trimiterii banilor în țară sunt printre cele mai ridicate din lume.