Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Caz revoltător la un spital din Hârlău. Tatăl copilului: „Peste noapte, copilul meu putea muri. Cine împărțea durerea cu mine?”

  • mai 12, 2022
  • Diana Nechita

O familie din Hârlău a trecut prin clipe groaznice din cauza neatenției managerului spitalului. Ajuns la spital din cauza unei peritonite ganrenoase, copilul de trei ani și șapte luni a fost diagnosticat cu o simplă balonare, deși i-a fost realizată ecografia abdominală. Rezultatele primelor analize indicau o infecție în corp, dar copilul era și răcit, ceea ce ar fi dus medicul în eroare.

Printre cei care l-au investigat iniţial se află şi dr. Lilian Ciubara, cel care deține funcția de manager interimar al Spitalului Orăşenesc Hârlău şi chirurg. Văzând acestea, părinţii copilului au decis să depună plângeri atât la Colegiul Medicilor, la Ministerul Sănătăţii, cât şi la Parchet.

Familia Samciuc din Hârlău a ajuns la spital pe data de 22 martie, când copilul a spus că are dureri puternice de burtă. Pentru că au început să fie îngrijoraţi de starea băiatului, părinţii au decis să-l ducă pentru investigaţii la spitalul din localitate, la secţia de Pediatrie. Medicul pediatru de gardă, dr. Claudiu Mânzală, a decis recoltarea unei probe de sânge pentru analize şi efectuarea unei ecografii abdominale. În ziua respectivă, la Spitalul Hârlău copilul a fost externat cu diagnosticul „sindrom dureros abdominal, traheobronşită acută, trombocitoză reactivă, hiposideremie”.

Copilul a început să aibă din nou dureri, astfel că părinții l-au dus la spital din nou. De data aceasta, a ales ca băiatul să fie văzut de un chirurg. De gardă era chiar managerul interimar al Spitalului Hârlău, dr. Lilian Ciubara, care i-a trimis acasă. Părinții au dus copilul la spitalul din Iași, unde a fost operat de apendicită.

Soția mea i-a spus că am venit pentru a exclude o eventuală apendicită. Medicul s-a uitat la el, s-a uitat pe analize și a zis că nu are cum să fie apendicită și să mergem acasă, dar soția mea și-a dat seama și am hotărât să mergem la Iași. La Iași, din primele secunde l-au băgat în urgență. Copilul a suferit o operație de peritonită, apendicele era spart când i-au făcut ecografia.  Cazul a ajuns și la Ministerul Sănătății. Doresc ca pe viitor să își facă treaba cu maximă responsabilitate. Sunt mulți care nu pot ajunge la Iași așa rapid și nici nu au instinctul ăla de a-l duce dacă medicul zice să-l duci acasă”, a spus tatăl copilului.