Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Canotajul ieșean, din nou la înălțime! Cosmina Dram și Georgelia Stoica au devenit campioane europene la junioare în proba de dublu rame, iar Amalia Azoiței a cucerit argintul cu barca de 8+1. Mesajul emoționant postat de Cosmina Dram

  • octombrie 12, 2021
  • Narcis Pohoata

După ce a dus greul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a obținut trei din cele patru medalii ale delegației țării noastre, canotajul a reușit noi performanțe incredibile în acest final de an. De această dată la Campionatele Europene pentru juniori de la Munchen, Germania, unde sportivii români au cucerit cinci medalii de aur și una de argint!

Mihaela-Cosmina Dram şi Georgelia Stoica, sportive pregătite la CSM-CSS Unirea Iași de profesorii Sorin Băhnărel, Ciprian Atomei, Simona Napa și Adriana Cserhati, au devenit campioane europene la dublu rame feminin (07:52,79), sportivele ieșene învingând extrem de clar echipajul Germaniei, care a sosit la aproape opt secunde în urmă. Campioane europene și cu un an în urmă, dar cu alte echipaje, cele două canotoare ieșene în vârstă de 18 ani încheie astfel junioratul cu o nouă performanță pe care sportul ieșean nu o merită, în raport cu cât investește în sportivii de top.

Amalia Azoiței, vicecampioană europeană

O altă medalie prețioasă pentru Iași a fost adusă de Valentina Amalia Azoiţei, sportiva de la CSM-CSS Unirea cucerind argintul cu barca de 8+1 alături de Elena Silvia Mocanu, Elena-Andreea Cerbu, Ana-Maria Loghin, Florentina-Georgiana Neculaeasa, Alexandra-Georgiana Ruşcuţă, Petruţa-Ionela Popa, Mariana-Laura Dumitru și Victoria-Ştefania Petreanu, cu timpul de 06:57,40.

Alte patru medalii de aur pentru echipajele României

Delegația României a obținut la Munchen alte patru medalii de aur.

La dublu rame masculin, Iliuţă-Leontin Nuţescu şi Andrei-Petrişor Axintoi au ieşit învingători (07:01,83) în faţa Norvegiei.

Daria-Ioana Dinulescu, Maria Guzran, Elena-Maria Robitu şi Ancuţa-Adelina Ungurean s-au impus la patru rame feminin, cu un avans de peste două secunde faţă de Italia (07:17,36).

Echipajul de patru vâsle feminin, alcătuit din Diana-Ionela Petian, Andreea-Fabiola Iorgovan, Ana-Maria Mătran şi Elena-Diana Şuta, a cucerit aurul (06:57,76) cu un avans de aproape trei secunde faţă de Elveţia.

La 8+1 masculin, Cosmin Iulian Pleşescu, Eduard Angel Moldovan, Andrei Hemen, Cornel-Traian Ieremciuc, Andrei-Vlad-Robert Vatamaniuc, Alexandru-Gabriel Şteţco, Constantin Emanuele Sterea, Marian Ştefan Dunca, Gavril Dumbravă au obţinut medaliile de aur (06:08,66) cu exact două secunde avans faţă de Rusia.

La patru rame masculin, Andrei-Valentin Maliş, Marius-Ionel Bodnar, Costi-Daniel Neagoe, Petru Andrei Ciornei au ocupat locul patru (06:32,56), la două secunde şi jumătate de podium.

Echipajul de patru vâsle masculin, compus din Ovidiu Cristian Badea, Alexandru Niţan, Petrisor-Darius Groza şi Alin Vasile Buzdugan, a terminat pe locul patru în Finala B (06:35,61) şi pe zece la general.

Delegaţia României a cucerit şapte medalii, cinci de aur şi două de argint, la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori de la Belgrad, în septembrie 2020.

Mesaj emoționant al ieșencei Cosmina Dram

Canotoarea ieșeană Cosmina Dram a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj emoționant după aurul cucerit la Munchen. Iată ce a scris campioana europeană: 

Cel mai frumos sentiment!

”Sunt copleșită de emoții, fericire, mândrie, un amalgam de sentimente pe care le trăiesc. În primul rând mulțumesc tuturor, mulțumesc Georgelia Stoica pentru tot ceea ce am reușit să realizăm, împreună am plâns, împreună am râs, împreună am și pierdut dar am învățat din greșeli și împreună am câștigat! Mulțumesc antrenorilor pentru susținere, mulțumesc prietenilor și tuturor celor care au crezut în noi și în forțele noastre! Mulțumesc mama și tata pentru că ați fost în spatele meu să mă iubiți și să mă încurajați mereu!

Sunt recunoscătoare pentru că toată munca depusă a dat roade, orele petrecute în sală, zeci de kilometri vâsliți în fiecare zi, fiecare rană, fiecare lacrimă, fiecare moment în care am crezut că voi ceda, toate acestea le-am uitat în momentul în care am urcat pe podium și am auzit imnul cântând. Odată cu acest rezultat, închei și etapa de juniorat, 4 ani în care m-am format ca om, ani care m-au maturizat și care mi-au dat aripi să zbor și pe care mi-i voi aminti cu drag!”, a scris Cosmina Dram pe pagina sa de socializare.

Cosmina a însoțit mesajul și cu două imagini. Una a bucuriei, alături de colega sa Georgelia Stoica, pe podium, iar una a suferinței, cu palma plină de bășici și bătături prezentând medalia de aur cucerită la Munchen.

(Narcis POHOAȚĂ)