Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Cadrele medicale din Italia, obligate de Guvern să se vaccineze

  • aprilie 01, 2021
  • Cincu Violeta

Cadrele medicale și farmaciștii din Italia vor fi obligați să se vaccineze anticoronavirus. Cei care refuză riscă să fie suspendați pentru restul anului, fără plata salariului, conform unei hotărâri aprobate de premierul Mario Draghi, relatează Reuters. Italia, țară cu 60 de milioane de locuitori, a cunoscut recent o nouă creștere a numărului de cazuri Covid și a dispus prelungirea restricțiilor până la sfârșitul lunii aprilie.

Mai multe focare de infecție cu SARS-CoV-2 au fost depistate în spitale din Italia, fiind puse pe seama faptului că personalul medical a refuzat imunizarea, potrivit Reuters.

Decretul semnat miercuri de premierul Mario Draghi stabilește că personalul din sectorul medical, inclusiv farmaciștii, trebuie să se vaccineze, precizând că cei care refuză riscă să fie suspendați pentru restul anului, fără plata salariului.

Cu toate acestea, criticii guvernului au pus sub semnul întrebării legalitatea hotărârii de guvern, având în vedere că actul normativ discriminează obligând o anumită categorie profesională să se imunizeze.

Decretul mai introduce protecția juridică a personalului care se ocupă de campania de vaccinare. Măsura a fost cerută de medici după ce colegi de-ai lor s-au trezit că sunt anchetați pentru omor în urma decesului unui bărbat din Sicilia care tocmai se vaccinase.

Aproximativ 10 milioane de doze au fost administrate în Italia din decembrie până acum. 3,1 milioane de persoane au primit ambele doze.Sursa RFI România.Foto.DW