Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

BREAKING NEWS! PERFORMANȚĂ ULUITOARE! DAVID POPOVICI, CAMPION MONDIAL ȘI LA 100 METRI! Dublă istorică după aproape 50 de ani

  • iunie 22, 2022
  • Narcis Pohoata
Sportivul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care se desfăşoară la Budapesta. Popovici a obţinut la CM şi aurul la 200 m liber.
Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47.58.
Sportivul român a concurat de pe culoarul 4.
Pe locul doi s-a clasat francezul Maxime Grousset, cu timpul 47.64, iar podiumul a fost completat de canadianul Joshua Liendo Edwards, cu timpul 47.71.
Popovici a câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu timpul 1:43.21, de asemenea record mondial la juniori.
Înainte de 2022, România a mai obţinut doar de două ori în istorie aurul mondial la nataţie: Tamara Costache (1986 – 50 m liber) şi Diana Mocanu (2001 – 200 m spate).
Dublă după aproape 50 de ani!
Astfel, David Popovici și-a respectat statutul de mare favorit la Mondialele de Natație de la Budapesta și a bifat o performanță uluitoare.În toată istoria acestei competiții, un singur om a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție și acesta este americanul Jim Montgomery, care a făcut acest lucru tocmai în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad.
Prima reacție după aurul de la 100 m
David Popovici a declarat la TVR că este doar un puşti ca înoată repede şi care inspiră oameni, după ce a devenit dublu campion mondial la 100 şi 200 metri liber.
„Sper că v-am făcut pe toţi mândri şi mă bucur că milioane de români au urmărit finala. Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit foarte tare, dar am fost în stare competiţională bună şi mă bucur că pot să mă surprind. Înotul este un sport foarte sănătors şi fotbalul la fel, susţin orice sport. Îmi place să mi se spună Racheta din România, da. Cum sunt eu? Un puşti ca înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extrordinare şi inspiră oameni”, a spus Popovici la TVR.