Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Au început trialurile în Copou. Poli Iași a remizat cu Hușana Huși, scor 2-2, într-un meci amical în care au fost testați mai mulți juniori

  • mai 12, 2022
  • Narcis Pohoata

Poli Iași a disputat miercuri, pe stadionul Emil Alexandrescu din Copou, primul meci test dintr-o serie de trei programate după încheierea campionatului, în compania echipei de Liga a 3-a Hușana Huși.

Partida, în care Poli a testat mai mulți juniori din cadrul Academiei, dar și din alte județe, s-a încheiat la egalitate, scor 2-2 (1-1). Golurile au fost marcate de Plokhotnyuk (40) și Aftanache (51), respectiv Gîrdea (24) și Botezatu (69).

Hușana a deschis scorul prin Gîrdea, cu o lovitură de cap, în urma unei lovituri de colț, tot dintr-o fază fixă restabilind egalitatea și Poli Iași. Francisc Cristea a centrat perfect dintr-un corner, iar ucraineanul Plokhotnyuk a înscris cu capul, din șase metri. Asta după ce nimerise bara, cinci minute mai devreme, singur cu portarul.

În repriza a doua, Poli Iași, condusă de pe margine de interimarul Mugur Cornățeanu, a testat mai mulți juniori atât de la academia proprie, cât și din alte județe.

Omul meciului a fost Aftanache. Intrat la pauză, tânărul mijlocaș al Iașiului, ignorat în ultimele etape de antrenorul Costel Enache, a avut o evoluție foarte bună. Acesta a marcat un gol frumos în minutul 51 și a creat alte câteva acțiuni spectaculoase, rămase însă fără rezultat. Pe fondul ratărilor gazdelor, Hușana a restabilit egalitatea în minutul 69, prin Botezatu, cu un șut din careu.

Formații:

Poli Iași: Axinte (Toma 46) – Defta, Ungurenașu (Nechita 71), Gal (Baban 71), Coajă (Adr. Ilie 46) – Francisc Cristea (Azoiței 71), Chiorean (Petrișor 71) – Pop (Asăvoaei 54), Hrib (Ghergheșan 61), Pelivan (Aftanache 46) – Plokhotnyuk. Antrenor: Mugur Cornățeanu.

Antrenorul Mugur Cornățeanu i-a testat în acest meci pe juniorii Georgian Toma (portar, 2004, Făurei), Abel Coajă (fundaș stânga, 2001, Rădăuți), Nechita (fundaș central, 2003, Academie Poli Iași), Alex Azoiței (fundaș central, 2003, Academie Poli Iași), Mario Baban (mijlocaș, 2004, Academie Poli Iași), David Petrișor (mijlocaș, 2004, Academie Poli Iași), Andrei Ghergheșan (mijlocaș, 2004, Făurei). Fundașul central Andrei Gal, transferat de la Bistrița în iarnă, a revenit la Iași de la Astra, unde a fost împrumutat.

Hușana Huși: Manole – Chișcă, Gîrdea, Tofan, Solomon, Mareș, Botezatu, Dănăilă, Ghenici, Ciubotariu, Marin Alex. Rezerve: Turiță, Ciobanu Călin, Ciobanu Robert, Bomasc, Deleanu, Cozma, Danale. Antrenor: Dan Florin Croitoru.

Poli va disputa următorul meci test sâmbătă, în compania juniorilor mari Under 19 pregătiți de Adrian Kerezsy.

(Narcis POHOAȚĂ)

Foto: Politehnica Iași