Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Atac cibernetic la Politehnica din Bucureşti

  • septembrie 14, 2021
  • Radu Cucuteanu

Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) a anunţat că Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei a fost ţinta unui atac cibernetic. Atacul a vizat listele de utilizatori înregistraţi pe platforma care asigură interfaţa între studenţi şi secretariatul facultăţii. Astfel, au fost sustrase CNP-urile unor studenţi.

Comunicatul de presă arată că „în data de 10 septembrie 2021 a avut loc un atac cibernetic asupra platformei informatice a Facultatii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, platforma care asigură interfaţa între studenţi şi secretariatul facultăţii. În urma acestui atac au fost extrase listele de utilizatori înregistraţi pe platforma respectivă şi parţial unele date personale (CNP-urile unora dintre studenţi)”.

Sursa citată a precizat că nu a fost accesată şi baza de date principală a UPB în care sunt stocate datele personale ale studenţilor (situaţie şcolară, adresă, informaţii bancare etc).

„Aceste date sunt stocate în condiţii de siguranţă maximă. Problema de securitate a fost remediată în cursul zilei de ieri şi au fost demarate procedurile de informare a autorităţilor competente în vederea identificării şi tragerii la răspundere a autorului atacului cibernetic. Ne cerem scuze studenţilor facultăţii noastre pentru inconvenientul creat de această situaţie”, a mai transmis instituţia de învăţământ.