Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Armata bielorusă susține atacul a sute de migranți asupra frontierei Poloniei și a UE

  • noiembrie 25, 2021
  • Radu Cucuteanu

Peste 230 de migranţi au încercat să intre cu forţa în Polonia, din Bielorusia, anunţă joi grănicerii polonezi, relatează AFP.

Sancțiunile impuse lui Aleksandr Lukaşenko, președintele bielorus, în urma alegerii sale în 2020, contestată de UE și SUA, sunt motivele pentru care aceste două entități consideră că Bielorusia a trecut la folosirea migranților ca represalii.

„Un grup agresiv de străini a lansat un asalt asupra frontierei noastre şi a aruncat cu pietre şi crengi în (membri ai) serviciilor poloneze”, anunţă într-un comunicat grănicerii polonezi, conform stirileprotv.ro.

Migranţii au distrus o porţiune a unui gard de sârmă ghimpată la frontieră.

„Întregul eveniment s-a desfăşurat cu participarea activă a unor militari belaruşi, care au orbit grăniceri, poliţişti şi militari (polonezi) cu lămpi stroboscopice şi lasere cu lumină verde şi roşie intensă”, acuză grănicerii polonezi.

„Cinci migranţi au fost spitalizaţi. Aceste persoane sunt extenuate, însă, potrivit medicilor, vor putea părăsi spitalul”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a grănicerilor, Anna Michalska.

Alţi migranţi au fost conduşi înapoi la frontiera polonezo-belarusă.

Grăniceri polonezi au înregistrat miercuri 375 de tentative de trecere ilegală a frontierei din Belarus, frontiera externă de est a Uniunii Europene (UE).

Presa poloneză estimează că 12 migranţi au murit de o parte și de alta a frontierei polonezo-belaruse de la începutul crizei, în vară.