Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Antrenorul Florin Spiridon a răbufnit la adresa arbitrilor după eșecul cu CSM Ploiești, de la Turda: ”Arbitrii au tras numai într-o direcție! Cineva și-a băgat coada. Și a băgat-o bine. Elevii mei au plâns după meci”

  • ianuarie 27, 2021
  • Narcis Pohoata

Echipa de handbal masculin Politehnica Iași a participat, în week-end, la al doilea turneu din acest sezon al Seriei A din Divizia A, la Turda, unde a disputat trei meciuri, cu CSU Galați, CSU Pitești și CSM Ploiești, toate fiind pierdute după evoluții bune ale ieșenilor. Poli ar fi trebuit să joace și cu CSU Târgoviște, dar adversarii nu s-au prezentat, astfel că elevii lui Florin Spiridon vor câștiga punctele la masa verde.

La final de turneu, antrenorul echipei ieșene, Florin Spiridon, a tras concluziile după cele trei meciuri disputate în emisiunea Repriza a 3-a, la Radio HIT. Tehnicianul lui Poli s-a plâns de faptul că arbitrii au dezavantajat clar echipa ieșeană în ultimul meci, cel pierdut cu CSM Ploiești, scor 28-31 și a lansat acuze dure la adresa arbitrilor Alexandru Moldovan (Mureș) și Cristian Pipa (Bihor).

”În meciul cu CSM Ploiești, cei doi arbitri au tras numai într-o direcție. În limbajul sportiv, am fost provocați tot timpul prin deciziile luate, iar nervozitatea de pe bancă a dus la multe eliminări. Până la acest joc nu am luat niciodată cartonașul albastru. L-am luat acum în premieră, la fel și doi jucători de-ai mei, Holescu și Moroșanu. Nu am fost lăsați deloc să jucăm, a fost un moment în timpul jocului când am rămas și în 3 jucători. Cum atacam poarta adversă se inventau tot felul de avertismente, forțare în atac sau altceva. În celelalte meciuri nu s-a făcut asta. Nu știu cine și cum și-a băgat coada ca să pierdem noi acest meci”, a declarat antrenorul Florin Spiridon.

Au plâns după meci în vestiar

Tehnicianul Iașiului spune că unii elevi de-ai săi au plâns de frustrare după meci. ”Păcat de acești copii tineri. Suntem o echipă în formare, cu o medie de vârstă de 21 de ani. Copii pe care i-am adunat și încercăm să construim ceva frumos pentru viitor. Nu vrem să promovăm, dar vrem să fim lăsați să jucăm handbal. Dar deocamdată văd că din partea federației nu suntem lăsați să jucăm. Unii jucători au plâns la final. Normal că te bufnește plânsul când vezi că pierzi nemeritat, din cauza arbitrilor. Când pierzi pe merit este ok, dar e frustrant să vezi o astfel de manieră de arbitraj. Băieții mei erau conștienți că pot câștiga meciul, puteau să câștige, dar nu au fost lăsați de arbitri”, a mai spus Florin Spiridon, care așteaptă anularea celor trei cartonașe albastre care duc la suspendarea celor în cauză: ”Le-am explicat elevilor mei că trebuie mai multă muncă decât până acum, pentru că o să trebuiască să jucăm și împotriva arbitrilor, probabil vor mai fi arbitraje de genul acesta. Cineva și-a băgat coada. Și a băgat-o bine, pentru că arbitrii au tras doar într-o direcție. Am făcut un memoriu la Federația Română de Handbal, sperăm să se ia o decizie corectă asupra arbitrajului pe care l-am avut și să fie anulate aceste trei cartonașe albastre”.

Mulțumit de jocul echipei

Florin Spiridon spune că este mulțumit de modul cum s-au comportat elevii săi la turneul de la Deva, chiar dacă Poli a suferit trei înfrângeri, 25-32 cu CSU Galați, 28-29 cu CSU Pitești și 28-31 cu CSM Ploiești.

”Prima partidă a fost un meci bun făcut de băieți, chiar dacă am pierdut la o diferență de 7 goluri. Dar am ratat în jur de 5 lovituri de la 7 metri, plus foarte multe contraatacuri. Cu un pic mai multă maturitate din partea băieților cred că puteam câștiga acest joc. Dar s-a văzut o creștere față de primul turneu. Trebuie să mai lucrăm la finalizare și să avem o concentrare mai mare. Și cu Galațiul am jucat bine, dar am ratat din nou foarte mult. Este păcat de munca din apărare, de recuperările pe care le facem, pentru că ratăm mult. Am condus până în final, s-a mers cap la cap, am avut un atac când mai erau 40 de secunde, dar nu am reușit să înscriem. În ultimul meci am avut o evoluție bună, dar arbitrii nu ne-au lăsat să jucăm. Îmbucurător este că jucătorii și-au dat seama de potențialul pe care îl au, că pot face un handbal plăcut, de performanță”, a mai spus Florin Spiridon.

Buget de amatori

Tehnicianul Iașiului este mândru de elevii săi, care dau totul la fiecare meci, chiar și adversari puternici, cu pretenții la promovare, în ciuda faptului că au contracte de jucători amatori

”Nu suntem singura echipă din serie, ci singura din tot ce înseamnă handbalul românesc cu un buget așa de mic. Băieții primesc lunar câte 500 de lei. La ora actuală ei practică acest sport din plăcere, din dragoste pentru handbal. Sunt studenți și au plăcerea de a juca. Am un grup unit, frumos și sunt mândru de acești băieți. Eu sper totuși ca lucrurile să se îmbunătățească pe viitor la Iași. Cred că pe viitor se va investi la Iași și o să reușim să punem din nou Iașiul pe harta României cu echipe de prima ligă la handball, baschet, rugby”.

Rezultatele înregistrate de Politehnica Iași în al doilea turneu de la Turda (etapele 4, 5, 6 și 7):

Politehnica Iași – CSU Galați 25-32 (12-21)

Politehnica Iași – CSU Pitești 28-29 (13-16)

Politehnica Iași – CSU Târgoviște 10-0 (la masa verde)

Politehnica Iași – CSM Ploiești 28-31 (13-15)

(Narcis POHOAȚĂ)