Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Angajații de la mai multe instituții din țară protestează, luni, pentru a patra zi, cerând majorarea salariilor

  • noiembrie 20, 2023
  • Diana Nechita

Este vorba despre direcțiile de sănătate publică, inspectoratele teritoriale de muncă, casele de pensii, agențiile pentru plăți și inspecție socială din mai multe județe. Angajații de la casele de pensii au anunțat că miercuri vor organiza și o grevă de avertisment.

Inspectorii de muncă din Vâlcea au protestat luni, timp de o oră, pentru a cere salarii egale cu celelalte instituţii de control deconcentrate, protestatarii ameninţând chiar cu greva generală în cazul în care solicitările lor nu vor fi luate în seamă.  Cei peste 50 de angajaţi ai DSP şi de la Laboratorul de analize Giurgiu au protestat luni, pentru a patra zi, timp de o oră, în faţa instituţiei pentru rezolvarea inechităţilor salariale.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că miercuri se întâlneşte cu sindicatele relevante care reprezintă angajaţi ai Direcţiilor de Sănătate Publică.

Anunţul a fost făcut în contextul protestelor organizate de către angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară, care vor să li se majoreze salariile la fel ca şi celor de la Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Rafila a precizat, pentru B1Tv, că a luat legătura cu sindicatele relevante, care reprezintă angajaţi ai Direcţiilor de sănătate Publică, iar miercuri urmează să aibă loc o întâlnire la sediul Ministerului Sănătăţii. Totodată, a apreciat că revendicările sunt unele justificate, relatează Agerpres.