Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Andrei Muraru și-a început mandatul de ambasador la Washington

  • iulie 30, 2021
  • Radu Cucuteanu

Noul ambasador al României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, și-a început mandatul, odată cu prezentarea scrisorilor de acreditare.

Cu această ocazie, Andrei Muraru a declarat:

Mandatul meu la Washington a început sub cele mai bune auspicii! La mai puțin de 24 de ore de la sosirea mea la Washington, am fost primit la Departamentul de Stat, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare. Această solicitudine, o rară excepție pe care departamentul o face, reprezintă expresia clară a importanței deosebite pe care partea americană o acordă relației cu România.

La Departamentul de Stat, am întâlnit doi diplomați de calibru, prieteni și parteneri constanți de dialog ai României, membri ai conducerii diplomației SUA – Philip T. Reeker, asistentul Secretarului de Stat pentru Afaceri Europene și Eurasiatice din cadrul Departamentului de Stat al SUA, și Matthew Boyse, adjunctul asistentului Secretarului de Stat pentru Europa Centrală. Am discutat despre proiectele de interes comun aflate pe agenda bilaterală, înscrise în direcțiile de cooperare ale Parteneriatului Strategic – pilon prioritar al politicii externe românești.

Am reiterat totodată angajamentul nostru ferm de a consolida relația cu cel mai important partener strategic pe care îl avem, în plan militar, politic, economic, cultural, educațional, în spiritul valorilor comune și al idealului democratic care stă la baza legăturii noastre indisolubile. După expunerea direcțiilor prioritare ale mandatului meu, am identificat oportunități foarte bune de explorare aprofundată a obiectivelor noastre strategice, având în vedere și faptul că anul acesta și în 2022 marcăm două aniversări bilaterale importante.

Sunt încrezător că vom continua să contribuim la promovarea unui dialog transatlantic constant și constructiv.