Ambasada SUA la Londra intervine public din cauza unei rețete de ceai cu un ingredient secret
Chimista Michelle Francl, de la Bryn Mawr College din Pennsylvania, a reușit să stârnească o întreagă dezbatere în articole de presă din cauza principiilor sale alimentare. Ea a desfășurat o cercetare minuțioasă, folosind peste 500 de studii, dar și ceșcuțele de acasă pentru a descoperi secretele ceaiului.
Ea a concluzionat că ar trebui folosite căni scunde și robuste pentru prepararea ceaiului și frunze, nu ceai la pliculețe. În ceea ce privește laptele, le-a sugerat băutorilor de ceai să folosească lapte cald, pentru a reduce riscul de închegare.
Dar cea mai neobișnuită sugestie a fost să se folosească… sare! Un praf de sare ar reduce amăreala, susține cercetătoarea. „Ceașca perfectă de ceai este într-adevăr făcută cu frunze de ceai în vrac, în apă fierbinte [fierbe dacă faci ceai negru]. Preîncălziți oala. Folosiți o sită mare de ceai sau un infuzor ori, mai bine, puneți frunzele de ceai direct. Agitați sita sau amestecați frunzele [sau dacă faceți ceai așa cum o fac majoritatea oamenilor cu plicul de ceai, nu se ridică și se coboară]. Turnați și bucurați-vă”, a declarat ea pentru ITV News.
Michelle Francl a sfătuit de asemenea să nu fie folosit cuptorul cu microunde pentru prepararea ceaiului, pentru că astfel s-ar forma mai multe reziduuri, un fel de peliculă albă care plutește.