Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

A murit dr. Aurel Vainer, fost președinte al Federației Comunităților Evreiești din România

  • octombrie 31, 2021
  • Radu Cucuteanu

David Saranga, ambasadorul Israelului în România, a transmis pe Facebook: „Am aflat cu mare tristețe vestea decesului Dr. Aurel Vainer, fost Președinte al Federației Comunităților Evreiești din România și Deputat în Parlamentul României.

Dr. Vainer a fost un lider extraordinar care a făcut eforturi neîncetate de a proteja comunitatea evreilor români și de a pune în lumină istoria și contribuția acesteia la dezvoltarea țării. De asemenea,  a fost un adevărat prieten al Israelului, un om în care am găsit întotdeauna un partener de excepție.

Vom prețui mereu activitatea sa neobosită în slujba comunității evreiești, relația lui strânsă cu Israelul și contribuțiile aduse la continua aprofundare a acestei prietenii. Fie-i memoria binecuvântată!”.

 

Aurel Vainer (n. 10 ianuarie 1932, Ștefănești, Botoșani, România) a fost economist, a îndeplinit funcția de președinte al Federației Comunităților Evreiești din România și Vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București. De asemenea, a fost deputat în Parlamentul României, reprezentând această minoritate națională și religioasă. În 2004, a fost ales ca Vicepreședinte al Comisiei de Politică Economică, Reformă și Privatizare din Camera Deputaților.

În 2019 a primit Crucea de merit în rang de ofiţer a Ordinului de merit al Republicii Federale Germania.

Înmormântarea lui Aurel Vainer va avea loc marți, la ora 14:00, în cimitirul Filantropia.