Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

A fost contestată licitația de proiectare a Spitalului Regional de Urgență Iași

  • noiembrie 24, 2021
  • Radu Cucuteanu

Pe 11 noiembrie a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea Spitalului Regional de Urgență Iași, dar astăzi o firmă turcească ce a participat și ea a contestat rezultatul.

Sesizarea aparține unei asocieri conduse de NKY Architects & Engineers (Turcia), conform APIX.

După evaluarea ofertei tehnice, turcii s-au clasat pe primul loc, dar MS a solicitat explicații pentru prețul neobișnuit de scăzut, respectiv de 22 milioane de lei, de aproape trei mai mic față de estimarea autorității centrale, care era de 64 de milioane de lei.

În cele din urmăm oferta turcilor a fost declarată inacceptabilă pe motiv că, în timpul corespondenței dintre cele două părți, firma și-ar fi modificat propunerea financiară. În schimb, turcii neagă acest lucru și spun că, „dintr-o regretabilă eroare”, la un răspuns trimis către MS a fost încărcat un document în versiune de lucru, dar situația ar fi fost remediată prin trimiterea actului corect.

În contestația înaintată, NKY solicită anularea rezultatului procedurii, a raportului procedurii, precum și a actelor subsecvente, ca și obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertei financiare a firmei.

Licitația a fost lansată inițial acum 2 ani. Conform dosarelor de finanțare, SRU trebuie construit și dat în folosință cel târziu în anul 2030.

SRU Iași va fi construit în zona Moara de Vânt (sursă foto: randare oficială)

Contestația va fi analizată la nivelul Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) în următoarele săptămâni, fiind posibil un răspuns de la CNSC până la finalul acestui an. Ulterior, alte căi de atac sunt în instanță.