„Un număr de șase pacienți infectați cu SARS-Cov-2 sunt transferați în patru unități medicale din orașele Koblenz, Bochum, Bergisch-Gladbach și Krefeld din Germania pentru asistență medicală. Este vorba despre șase persoane în stare critică, intubați, stabili, aflați în unități sanitare din București care necesită tratament de specialitate în secții de anestezie și terapie intensivă”, informează Ministerul Sănătății.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a explicat că până miercuri, 18 bolnavi vor ajunge în spitalele din Germania, în urma acordului încheiat săptămâna trecută: „Apreciez acest nou gest de colaborare și sprijin european și vreau să le mulțumesc colegilor din Germania pentru promptitudine și implicare”.

Transferul de astăzi a fost făcut cu o aeronavă a armatei germane. Pacienții au fost selectați de către o echipă formată din medici germani, ajunși în țară vinerea trecută.

Până acum, alte 36 de persoane cu forme severe de COVID-19 au fost duse pentru a fi tratate în străinătate: 27 în Ungaria, șapte în Polonia și două în Austria. Primii zece români tratați în străinătate au ajuns pe 14 octombrie în spitale din Debrecen și Szeged.