Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

50 de noi proiecte au fost aprobate pentru dezvoltarea Iașului

  • noiembrie 25, 2021
  • Diana Nechita

Reuniți în ședință ordinară, consilierii județeni din Iași au aprobat proiecte destinate dezvoltării infrastructurii medicale, serviciilor sociale și susținerii domeniului educației la nivelul județului. Aceste proiecte sunt legate de dezvoltarea Aeroportului Internațional Iași, de transportul județean și de mediu. Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici rezultați la faza Proiectului Tehnic și a devizului general elaborat pentru obiectivul de investiție „Extindere și dotare unitate funcţională regională de urgență în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iaşi”.

Plenul a aprobat creditul de angajament pentru anul 2021 și creditul bugetar pentru anul 2022 aferente obiectivului de investiții „Construirea și Dotarea Centrului Regional pentru Tratamentul Infertilității Iași”, care se va realiza ca acțiune multianuală. Prin realizarea proiectului „Construirea și Dotarea Centrului Regional pentru Tratamentul Infertilității Iași” se dorește a se asigura o locație optimă din punct de vedere al amplasării, amenajării și echipării, unde să poată fi acordată asistență medicală pentru această afecțiune pentru toate pacientele din zona Moldovei. Valoarea estimată a investiției este de 55.845.391,00 lei, fără TVA.

Consilierii judeţeni au aprobat proiecte necesare pentru închiderea centrelor rezidenţiale, dezinstituţionalizare şi integrare socială. Referitor la mediu, au fost aprobate creditele de angajament și creditele bugetare pentru obiectivul de investiții: Elaborare a Studiului de calitate a aerului pentru comunele Ungheni și Holboca, Județul Iași; asistență tehnică pentru Planul de calitate a aerului pentru comunele Ungheni și Holboca, județul Iași; obținerea avizelor Agenției pentru Protecția Mediului Iași și a Centrului de Evaluare a Calității Aerului (CECA), care se va realiza ca acțiune multianuală.

Consilierii județeni și-au dat acordul și pentru creditul bugetar pentru anul 2022, în valoare de 72.000 lei, pentru serviciile de adăpostire a animalelor care fac obiectul ordinului de plasare în adăpost, de pe aria administrativ-teritorială a judeţului Iaşi.