Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

audio Grădina cu zmeură: „Peste 90% din fructele din cofetării sunt de la producătorii ieșeni”

  • iunie 11, 2020
  • Amalia Horciag

Nu foarte departe de Iași din comuna Movileni vine cea mai bună zmeură. În Play the Day am stat de vorbă cu Frunză Bogdan care este barman de meserie, dar și-a descoperit pasiunea în agricultură. A renunţat la porumbul cultivat de părinţi şi a plantat zmeură pe care o distribuie către domeniile HoReCa din Iași pentru cei care își doresc să colaboreze cu producători locali care aduc fructe cu un gust autentinc. De la livrat băutură în pahar, Grădina cu zmeură distribuie peste 2 tone de zmeură pe sezon cofetăriilor, cafenelelor, persoanelor fizice și iubitorilor de fructe cu gust bun.

Se poate trăi din zmeură, deja ne-am format o clientelă. Avantajul că sunt barman este că majoritatea clienților sunt din sectorul HoReCa, cofetării, cafenele, terase care folosesc fructe, fac prăjituri. Atunci când începe sezonul, peste 90% din fructele din cofetării sunt de la producătorii ieșeni pentru că îți doresc să fie cât mai proaspete, curate și livrate într-un timp cât mai scurt. În supermarketuri sunt foarte scumpe. La noi sunt fluctuații legate de preț, la începutul sezonului pleacă de la 20 lei kg după care poate să mai scadă, iar în toamnă foarte puțin peste 20 lei.

Am implementat un vocuher care are scopul de a aduce fructele în farfuria consumatorilor fără a mai trece prin alți intermediari ci direct de la noi. Livrăm și la domiciliu. Avem și o bază de date unde avem clienți fideli. La două zile merg la plantații culeg și ajung în oraș, în plin sezon fac asta și zilnic.