Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

audio Cum trebuie să fie masa de Revelion? Sfaturile nutriționistului Monica Foit Măcișanu

  • decembrie 29, 2022
  • Diana Nechita

Invitată la Radio HIT nutriționistul Monica Foit Măcișanu a dezvaluit câteva secrete de care trebuie să ținem cont la Revelion. Iată câteva dintre ele:

„Laptele din cafea și dacă adăugăm și frișcă, aceste ingrediente aduc calorii și asta în timp, dacă avem mai multe cafeluțe din acestea pe zi îngrașă. Cafeaua în sine nu îngrașă, oricum e bine să nu facem exces, ca în toate”

 „Ceaiul verde accelerează puțin metabolismul și poate unii oameni ar tinde să spună acesta slăbește. De fapt, datorită substanței asemănătoare cafeinei, ne face un pic mai agitați, mai alerți, un pic mai cu tonus. Nu aș spune că ajută la slăbit. Slăbitul e mână în mână cu disciplina zilnică”

 „Micul dejun depinde foarte mult de ora la care ne trezim, că dacă ne trezim la 5, deja 10-11 e prânzul. Dacă ne trezim la 12, deja e în timpul somnului. Depinde totul de bioritmul fiecăruia. Din punctul meu de vedere, eu țin să am micul dejun pentru că îmi asigură un cuantum de energie în primele ore ale dimineții. Citeam niște studii făcute pe copii. Cei care mănâncă micul dejun dimineața, înainte de a merge la școală, au capacitate de concentrare și de acumulare a informațiilor mai mare decât cei care nu servesc micul dejun. Am putea extinde un pic. Acest lucru este valabil și pentru adulți”.

Ascultați integral interviul.