Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

audio CFR Călători: „Traficul internațional rămâne blocat”

  • mai 20, 2020
  • Amalia Horciag

După ieșirea din starea de urgență, CFR Călători repune în circulaţie, gradual, trenurile de călători în trafic intern a căror circulaţie a fost suspendată sau modificată în ultimele două luni. Marea majoritate a trenurilor de călători vor reveni în circulație conform programului normal. În această dimineaa în Play the Day am stat de vorbă cu Adrian Vlaicu, purtător de cuvânt al CFR călători despre modificările în mersul trenurilor și dacă se va redeschide traficul internațional.

În acest moment traficul internațional pe trenuri comerciale nu există pentru că statele vecine își mențin opțiunea de a păstra frontierele închise. Suntem în dicuții în cazul în care apare prima decizie de deschidere a frontierelor să repunem trenurile din gaficele normale în circulație.

În ultimele două luni ca urmare a restrângerii unor drepturi de circulație pentru toți cetățenii României în vederea diminuării răspândirii virusului, numărul de călători a scăzut. Ne-am adaptat programul prin suspendarea temporară a circulației unor trenuri de călători, dar am avut în vedere să avem conexiuni cu toate zonele țării.

Momentan se menține pentru vagoanele de dormit și cușetă regula de distanțare socială, dacă avem un compartiment cu două locuri va fi permis accesul unei singure persoane, dacă este de 6 locuri atunci doar 3 persoane vor putea ocupa locurile. În cazul în care toate locurile sunt ocupate de aceeai familie atunci pot sta cu toții. Fără niciun cost suplimentar pentru călător. Același lucru se aplică și pentru vagoanele cușetă unde se aălică regula un loc lober, un loc ocupat. Recomandăm și folosirea de mănuși, dar mai importantă este masca de protecție pentru fiecare călător, dacă nu vor avea mască nu vor fi lăsați să urce în vagoane, fapt pentru care am mărit gradul de verificare la fiecare stație.