Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

audio „Acasă, My Home”, documentarul de debut al regizorului Radu Ciorniciuc

  • iunie 13, 2020
  • Amalia Horciag

La RadioHit am vorbit despre documentarul „Acasă, My Home”, premiat la Sundance Film Festival 2020. Documentarul de debut al regizorului Radu Ciorniciuc, a câștigat Premiul Special al Juriului pentru Imagine, fiind apreciate „fluiditatea și tenacitatea mișcărilor camerei”. Filmul spune povestea unei famiii de 11 persoane care au locuit timp de 20 de ani în Delta Văcărești izolați de viața din oraș, în armonie cu natura și care a fost nevoită să se adapteze unei vieți în oraș.

Este un proiect la care au participat și profesioniști din străinătate. N-aș spune că este o presiune pentru că am făcut tot posibiliul împreună cu colegii mei să ajungem la nivelul acesta de recunoaștere.

Sundance a fost cel mai mare munte de urcat, au fost 15.000 de filme care au aplicat și au fost alese doar 12 în competiția internațională printre care și noi. De la un anumit punct nu mai este vorba doar de calitatea filmelor, pentru că toate filmele bune care ajung pe listele scurte la ei sunt foarte bune. Se ține cont și de relevanța subiectului, modul de abordare și argumentația temelor.

Eu țin să cred că filmul a venit la mine. În 2016 am aflat că Delta Văcărești va primi acel statut de protecție pe care îl au pădurile virgine din Transilvania, devenea primul parc urban din țară. M-am dus să fac un reportaj și am văzut niște copii arși de soare cu dread-uri care alergau prin stufăriș. Îmi doream să fac un film și am investit mult în echipamente și probabil au mai trecut subiecte pe lângă noi, dar povestea asta fost exact ce aveam noi nevoie ca să învățăm ceva.

Filmul va putea fi vizionat la celelalte festivaluri de film, iar de la finalul verii va avea premiera în România, urmând a fi urcat pe HBO.