Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

audio Cum să alegi cea mai curată apă de băut?!

  • noiembrie 16, 2020
  • Anca Medeleanu

În Be the HIT, am stat de vorbă cu Cezar Elisei, autorul volumului Jurnalul unui post terapeutic de 40 de zile cu apa despre calitățile apei pe care o putem consuma în timpul postullui terapeutic și nu numai. Apa are mulți parametri de care trebuie să le ținem cont în momentul în care ne hotărâm să facem pasul către postul doar cu apa.

În timpul acestui post pot exista momente în care, din cauză că compoziția apei consumate dar și a toxinelor din organismul nostru, să ne fie absolut imposibil să mai putem consuma apa respectivă. Se va instala o stare acentuată de greață și chiar o repulsie puternică față de paharul de apă din fața ta.

Din experiența pe care a acumulat-o Cezar Elisei, pînă acum, dar și citînd tratatele rusești de medicină, acesta vorbește despre unele din cele mai importante calități ale apei de băut:

PURITATEA

Indicele acesteia se mai regăsește pe sticlele de apă, în forma TDS (Total Dissolved Solids – câte minerale sau solide sunt dizolvate în acea apă). Cu cât este apa mai pură, cu atât cifra respectivă se apropie mai mult de zero. În general, apele plate sau apa de la robinet are în jur de 250 – 300 ppm (părți per milion), adică TDS 250 – 300 mg/l. Ideal ar fi ca această cifră să fie cât mai mică, dar să ținem cont de faptul că fără minerale, apa nu are gust, deci o apă cu zero TDS va fi o apă distilată fără gust, nu prea plăcut de băut. Cu toate acestea, pentru cazurile de boli grave (cancer, diabet etc) se recomandă consumul de apă distilată pentru că are calitatea de a curăța corpul de toxine.

PH RIDICAT

Această calitate relevă cât de alcalină este apa, care este capacitatea ei de a face corpul mai alcalin, în detrimentul stării generale acide după consumul îndelungat de carne, dulciuri, cafea și alte produse care provoacă starea acidă (de boală) în organism. Valoarea PH-ului propriu omului este 7, acest nivel fiind considerat și mijlocul scalei, între foarte acid și foarte alcalin. Pentru ca starea de toxicitate și boală să fie eliminate din organism este necesar ca apa să aibă un PH mai ridicat de 7. Cu toate acestea, nici prea ridicat nu este bun, întrucât creează un dezechilibru chimic. Ideal ar fi ca apa să aibă un PH cu valoare cuprinsă între 8 și 9. Apa de la robinet are PH-ul 7,4, iar apa plată are un PH de circa 7,4 – 7,8. Orice apă cu PH peste 8 va aduce cu sine o stare de bine în organism și va contracara starea de apăsare provocată de consumul îndelungat de mâncare grasă sau dulce (acidă).

Ia Și Ascultă interviu integral!

 

Cezar Elisei a vorbit și despre site-ul www.tabaradepost.ro.

Acesta are ca obiectiv popularizarea postului cu apă, a taberelor de post pe care le va organiza în fiecare mare post creștin și mai are ca scop evidențierea activității Asociației Postului Terapeutic, organism pe care l-am înființat de curând și care militează pentru promovarea postului în lume.

Asociația Postului Terapeutic mai are ca scop ridicarea unui așezământ în România pentru a deservi postul aspru și multa rugăciune.