Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

πkant

La soldat: mâncare pentru fiecare

  • decembrie 30, 2021
  • Radu Cucuteanu

Uneori e greu să treci de la un grad la altul, cu atât mai greu e să treci de la popotă la pipotă. Așa, Ovidiu a reușit să renunțe la o carieră în armată pentru a începe o întreagă aventură cu mâncare pentru fiecare. O poveste a unui succes redată într-un interviu de Andrei Ivașc.

 

 

Andrei Ivașc

 

Are 35 de ani, și păstrează în suflet prima dragoste, armata. Vorbim  despre Ovidiu Dobinciuc și rulota La soldat, suntem în legătură cu șeful. Bună dimineața!

 

Bună dimineața dumneavoastră, bună dimineața tuturor ascultătorilor!

 

Vreo legătură cu vreun actor celebru?

Mi-ș fi dorit, dar din păcate nu.

 

După aproape opt ani de lucrat la unul dintre cele mai recomandate restaurante din Iași, ți-ai făcut propria bucătărie pe roți anul acesta și de mult vreau să ajung la tine, dar, din păcate, nu am reușit. Cum a fost trecerea de la bucătar la militar și de la militar la bucătar?

Trecerea, în primul rând, de la bucătar la militar: bucătăria nu mi-a plăcut niciodată până când nu am ajuns în bucătăria acelui restaurant, unde am și început totul, și le mulțumesc tuturor, la Toujours, lângă blocul TAROM. Fără ei, probabil, nu aș fi ajuns aici unde sunt. Mi-am dat demisia din armată cu gândul să plec în afară. Nu am mai făcut-o, am ajuns în bucătărie la ei, mi-au oferit șansa…

 

Da, sunt niște oameni minunați cei de la Toujours.

Exact. Și cu ei norocul meu a fost să nimeresc într-o bucătărie internațională, ceea ce m-a făcut probabil să iubesc bucătăria. Totul era nou pentru mine. Toată astă treabă mi-a stârnit un interes. Am plecat de jos, eram ajutor de bucătar, spălător de vase, iar ușor-ușor…

 

Nu trebuie să te lauzi, și eu spălător de vase, să știi.

Da, însă așa am ajuns să avansez, dar nu știu cât de pregătit eram, oamenii au văzut un potențial în mine, cred că le-am și demonstrat că pot să fac ceea ce era nevoie. M-au întrebat dacă sunt pregătit și le-am zis cu gura mare că „da”. Ăsta a fost pasul de la ajutor de bucătar spre bucătar.

 

Și, cum îi șade mândru unui angajat, la un moment dat ai plecat.

Da, a venit momentul în care trebuia să-mi deschid propria afacere. De ce rulotă? Pentru că am văzut pe net această rulotă, m-am îndrăgostit de ea, ca să zic așa, și am zis că asta este ceea ce vreau să fac eu. Până să văd această rulotă, nu m-am gândit niciodată că îmi voi deschide un food truck.

 

Dar ce are unic?

Nu știu dacă are ceva unic, dar pentru mine a fost o problemă de chimie. În momentul am care am văzut-o pe site-ul de profil, în capul meu s-a creat o imagine, totul a fost de moment, am văzut-o cum am văzut mașinile mai vechi din armată. La fel am văzut și eu această rulotă. Atunci am zis că ăsta este proiectul pe care vreau să-l duc până la capăt.

 

Și crezi că ăsta e lucrul care te diferențiază de celelalte afaceri de gen?

Nu știu dacă neapărat mă diferențiază, fiecare are stilul lui, fiecare folosește anumite ingrediente, un anumit rețetar. La mine se fac , în principiu, sandvișuri, cu carne gătită lent la cuptor, de porc, vită sau miel, toate sunt marinate în prealabil cel puțin 12 ore, cu un delicios sos de brânză. Avem și hot-dog, și hamburgeri foarte buni, din ce mi-au spus clienții. Iar eu țin foarte mult la feedbackul pe care îl primesc, ceea ce mă ajută să mă perfecționez și să aduc un plus afacerii mele.

 

Unde e truckul acum, unde te găsim?:

Momentan, pentru câteva luni, perfecționăm mâncarea în Valea Ursului, Miroslava.

 

Așa departe?

E un vad bun pentru că nu ai absolut nimic de unde să-ți poți lua ceva de mâncare . e o zonă dezvoltată și ar trebui să ai așa ceva.

 

Da, știu, eu trec frecvent cu bicicleta în tururile de weekend.

Păi, vezi, nu e așa de departe.

 

La sfârșit de an obișnuim să facem un bilanț, cu ce a fost și ce va urma. Cum arată bilanțul tău pentru 2021?

Sunt foarte mulțumit, pentru că văd lumea mulțumită. Toți cei care mi-au trecut pragul au fost mulțumiți. Iar eu, dacă văd  un om mulțumit din ceea ce fac, atunci sunt și eu mulțumit.

 

Cum lucrezi de sărbători?

Astăzi și mâine voi lucra, iar apoi voi deschide de pe 5 anul viitor.

 

Interesant, acolo se va face și mall. De altfel, trebuia să obișnuim că Miroslava, Valea Ursului reprezintă o zonă importantă a orașului Iași.

Da, da, da.

 

Localizează un pic unde te afli.

La strada principală, numărul 14, la 90 de metri de sensul giratoriu, în curte cu un supermarket. Avem pe Facebook și meniu, și număr de telefon, pentru cei care vor să ne găsească. Iar, mai mult, sperăm ca la anul să avem un alt soldat în Iași.

 

Adică să fie doi soldați.

Doi soldați și, cu ajutorul lui Dumnezeu, să fie 4-6 și tot așa.