Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

πkant

Teodosie al Tomisului lovește din nou: „În altar nu sunt microbi, au constatat specialiștii de la NASA”

  • noiembrie 18, 2021
  • Radu Cucuteanu

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, prezent în studioul unei televiziuni, a invocat autonomia Bisericii, prin urmare se declară sigur că în statul român nu va fi necesar certificatul verde pentru cei care merg la biserică. O autonomie a unui stat în stat, după cum reiese din declarațiile prelatului.

Dar ce a surprins cu adevărat în declarațiile sale este altceva: apelul la știință. Bine, să nu exagerăm, nu la știință propriu-zis, ci la folosirea numelui unei instituții științifice pentru a sprijini propriile argumente. La fel cum dacopații știu că la Vatican se află manuscrise pe care nu le-a văzut nimeni cu „adevărata istorie”, Teodosie știe că specialiștii de la NASA au declarat că în altar nu găsești microbi. Cu alte cuvinte, Teodosie are prieteni în tot felul de locuri înalte. Dar de ce s-or fi ferind microbii de locurile sfinte, asta nu ne-a mai învățat arhiepiscopul tomitan.

Teodosie declară: „Noi avem o anumită autonomie, în Biserică, mai ales în sfântul altar. În altar nu prea sunt microbi, iar în sfântul potir nu sunt deloc, asta au constatat chiar specialiştii de la NASA”.

Mai mult, arată la România TV rețeta sa spre creșterea imunității: „Nu mi-e teamă de riscul de a fi infectat, dacă mă împărtăşesc în fiecare zi nu mă pot infecta”.

Dar ce efect are o asemenea declarație asupra minților și sufletelor enoriașilor săi, oare despre asta l-a informat vreun prieten sus-pus și atoateștiutor?