Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

πkant

Street delivery – când voia bună e livrată în stradă

  • iunie 21, 2019
  • Radio Hit Redactia

Eu vă zic sincer, nu prea am avut tangență cu Street Delivery în anii trecuți. Știam că are de-a face cu muzică, dans, workshopuri, poezie… dar din niște motive demult uitate chiar n-am făcut decât să bag capul pe poartă la Pogor și să văd cam care-i faza. Chestie pentru care acuma mă simțeam cam aiurea. Așa că am decis să rectific situația și m-am dus la Street Delivery 2019.

Pentru început, țin să menționez că tot ce urmează este părere și percepție personală, așa că vă rog să fiți gentiles.         

Pentru cine nu are răbdarea necesară să citească tot, vă spun că a fost foarte fain. Gata. Puteți să închideți tabul fiindcă o să intru în detalii.

Ce mi s-a părut cel mai fain a fost că au schimbat locația. No more Pogor. Bine, Pogorul e nice and all, dar ceva îi lipsea. Și mi-am dat seama ce anume. Îi lipsea dimensiunea. Anul acesta, Street Delivery a avut loc la Râpa Galbenă. Inițial am zis „mă, dar, cum o să arate treaba, că parcă n-ai unde, bla bla”. I was wrong. S-a întins pe toată strada și în acel mic parc obscur pe lângă care trecem toți și nu-l băgăm în seamă. Ei bine, a fost organizat amenajat inteligent și atât de plăcut, încât am petrecut acolo două seri toride cum nu se putea mai bine. Strada și parcul au prins viață, au fost pline de oameni frumoși, de toate vârstele, relaxați, adunați ca să se bucure în aer liber de un minifestival chill. Că stăteai pe iarbă sau pe beanbags, că îți luai clătite sau veneai cu mâncarea la pachet, nu aveai cum să nu te bucuri de atmosfera de fest, dar într-un mod foarte, dar foarte relaxat.

Iar când voiai să te mai miști, puteai să te delectezi admirând expozițiile de artă răspândite discret pe stradă, uitându-te la standuri și chiar să pleci cu ceva fain handmade (o bijuterie, o lumânare, o bluză… niște țuică). Mai o cafea, mai un suc, mai o poză, mai mângâiat unul dintre cei mulți căței veniți și ei la Street. Iar în tot timpul ăsta se auzea muzică faină, și rock, și mai folky așa, un mix echilibrat. Vineri seara i-am prins pe cei de la Nouă Ani Lumină, care au făcut un show tare fain, pentru că oricum muzica lor te trimite în alte dimensiuni. And to top it off, în fața scenei erau niște băieți care se jucau cu focul, la propriu și profesionist. Sâmbătă i-am ascultat pe oamenii faini de la Lasagna & Rochenroll, Alexu and the Voices Inside și We Singing Colors (la ei n-am putut să mă abțin și chiar am dansat puțin și probabil că am falsat foarte mult).

Duminică n-am ajuns, dar mi s-a spus că a fost fain, că doar au cântat Adam’s Nest și Fine, it’s Pink. Ei, și în tot intermezzo-ul dintre trupe, atmosfera era garantată de cei de la Amalgam, care (pentru cei care n-au apucat să ajungă vreodată la un party Amalgam) pun cele mai faine beaturi reggae, dub și disco. Mergea la fix.

Din păcate n-am reușit să prind partea cu poezie și activități, care aveau loc mai devreme, dar judecând după poze, pare să fi fost chiar frumos. Ăsta e un obiectiv pentru următoarea ediție de Street Delivery.

Normal că a trebuit să fie și ceva random. Cât stăteam eu relaxată pe iarbă, ignorând complet orice prognoză meteo, m-am trezit la un moment dat într-o ploaie venită pe orizontală. Mi-a luat puțin să mă prind că parcul avea și sprinklere, care însă nu fuseseră oprite pe perioada Street Delivery, așa că în scurt timp ne mutam cuibul, căutând un petic uscat de iarbă, doar ca să răsară un nou sprinkler și să trebuiască să ne relocăm. Auzeam glume de genul „mâine îmi aduc gel de duș”.

Morala poveștii: Street Delivery s-a relocat și a angrenat și mai multă lume, atmosfera a fost top notch, chillul a fost la cote maxime și sper să o țină tot așa. Mi-ar plăcea să aibă loc mai des, dar nu l-am mai aștepta cu atâta nerăbdare.

Good show, Street Delivery! Ai adus orașul în stradă!

Edith Pop