Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

πkant

Balançoire sau despre importanța unui playlist bun

  • aprilie 12, 2019
  • Radio Hit Redactia

Ar trebui să încep cu începutul. Problema e că nu știu cu care dintre începuturi să încep. Ok, hai să pornim cu settingul. Recent, în al nostru drag oraș doritor de locații noi de petrecut timpul liber (iar prin timp liber a se înțelege în contextul de față serile de weekend) s-a deschis un nou bar, B2 pe numele său, iar dacă vă duce cu gândul la Bază, țin să confirm că da, ați bănuit bine, vine de la Baza 2. Ce pot spune despre B2 este că e o locație puțin mai upscaled. Umblătorii de pe la cub cred că pot fi de acord cu mine când spun că B2 este un crossover între Bază și Oddity: aerisit, spațios, decorat interesant și studiat, cu un meniu à la Oddity și prețuri pe măsură (ceea ce, sincer, a fost cam singura chestie de care s-a legat lumea). Lăsând la o parte toate comentariile, barul e decorat cu gust, are o tematică tropicală și e o schimbare în paleta de opțiuni de weekend.

Bun. Ăsta a fost settingul fizic. Ceea ce mă aduce la următorul început. Browsuind, cum îmi e obiceiul, eventurile din oraș, am dat peste ceva ce mie mi s-a părut din cale afară de interesant, ce avea loc in B2: Balançoire cu Bogdan Șerban și Alexandru Anghel (dacă nu vă spun nimic numele, Google is your friend). Și am zis: stai așa, asta nu trebuie ratat. Cu toate că nu aveam habar cum avea să se desfășoare un event de genul, cu atât mai mult m-am decis să merg. Și m-am dus din două motive: 1. să văd cum se desfășoară un event în B2; 2. vin două personalități de renume ale radioului românesc aici în oraș și pun muzică – adică, cum să nu merg? Zis și făcut.

Ce mi-a plăcut a fost că B2 se pretează foarte bine pentru eventuri gen party. E aerisit, nu era beznă, sonorizarea era chiar super ok (a se ține cont că nu s-a cântat, ci doar s-a pus muzică, iar eu, om simplu fiind, am apreciat claritatea sunetului dat la un volum mai mult decât decent). Iar partea cea mai faină a fost că am avut ocazia să îi văd la pupitru pe acești doi oameni, care respiră practic muzică, cum fac cu niște piese cunoscute de toată lumea un playlist demențial. S-au pus cred că toate genurile, din toate timpurile (more or less), și străine, și românești – n-ai cum să nu te activezi când auzi Gojira feat. Liviu Vasilică –, toate într-un balans perfect. Mai un alternative, mai un R&B, mai un indie. Pe piesa asta săreai, pe următoarea îți trăgeai sufletul. Și repet, nu a fost nimic nișat, nu tu underground pretențios, nu tu hipstereală, nimic. Piese care au fost și sunt de actualitate, din registrul pe care îmi permit să îl numersc highbrow mainstream (iar aici aș încadra Arctic Monkeys, Florence + the Machine, Jet, The Subways și basically cam tot ce s-a pus în seara respectivă – iertați-mi memoria lacunară).

La un moment dat eram în balconul arhiplin (locul ideal de legat conversații, iar running gag-ul era că trebuie să luăm bilet de ordin ca să nu ne supraaglomerăm) și am auzit înăuntru că era Florence + the Machine cu Dog Days are Over, așa că mi-am cedat locul și m-am dus să dansez, pentru că n-am putut să rezist tentației și ar fi fost și păcat să nu dansez. Încă un moment mega fain din punctul meu de vedere a fost când au pus Follow your Fire de la Kodaline, care mi-a adus aminte de ediția de anul trecut de Afterhills, și oh, the feels, the nostalgia. Am trecut în seara aia printr-un spectru larg de sentimente trezite de piesele foarte fain alese. Când să plec, au pus Rock‘n’Roll Queen de la The Subways, deci am fost nevoită să rămân, fiindcă pur și simplu n-ai cum să faci un exit pe piesa asta.

Ceea ce încerc eu să subliniez aici este că se pot face eventuri geniale cu un playlist bine gândit. Iar pentru mine Balançoire a fost dovada clară a acestui fapt. A fost una dintre cele mai faine seri dansante de care am avut parte, drept pentru care mă simt nevoită să insist pe ideea că trebuie dat mereu o șansă eventurilor de acest gen. Nu-s atât de umblată prin capitală ca să știu care este frecvența și cum sunt receptate eventurile de acest gen, dar aici la noi, în provinție, încă nu am dobândit gustul pentru așa ceva. Luați-o ca pe un apel mai mult sau mai puțin public sau măcar ca pe o sugestie binevoitoare: dați o șansă eventurilor atipice și sunt foarte mari șanse să rămâneți plăcut surprinși. Petreceți o seară în Balançoire când veți avea ocazia.

Donc, on se voit à la prochaine Balançoire.

Edith Pop