Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Un elev din Iași la etapa internațională a Olimpiadei de Științe pentru Juniori

  • octombrie 24, 2018
  • Cincu Violeta

În perioada  30 septembrie – 13 octombrie 2018,  a avut loc la  București, la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”, pregătirea lotului lărgit în vederea selectării lotului restrâns al României pentru etapa internațională a Olimpiadei de Ştiinţe pentru Juniori. Din cei 15 elevi participanți, doi au fost reprezentanți ai județului Iași,  premiați anterior la etapa națională a aceleiași competiții.

Este vorba despre elevii în clasa a IX-a  de la Colegiul Național Iași Robert Gheţiu, pregătit de către prof. Ioana Bohotineanu  la biologie,  prof. Geanina Grigoraş la chimie  și prof.  Oana Păsărică la fizică și de  Matei Bogdan Pleşcan, îndrumat de către prof.  Adriana Preotu la biologie,  prof. Mărioara Lăcătuşu la chimie și  prof. Jean Rotaru la fizică.

Plasându-se între primii șase elevi care  au obținut cele mai mari punctaje la selecția riguroasă  de la București, Matei Bogdan Pleşcan s-a calificat în lotul restrâns al României care va participa la etapa internațională de la Gabarone, Botswana, din perioada 2 – 11 decembrie 2018. Rezultatul este cu atât mai deosebit cu cât această olimpiadă presupune probe cu un grad ridicat de complexitate la trei discipline: biologie, fizică și chimie, precum și  o probă teoretică și alta practică.

Succesul lui Matei Bogdan Pleşcan reconfirmă faptul că împreună, în echipă, elevul pasionat, perseverent, curios și profesorii dedicați pot atinge înalta performanță, într-un dialog intelectual superior, elevat, efervescent. Cadrele didactice care l-au îndrumat atent și consecvent consideră că „perseverenţa şi munca de calitate la toate cele trei discipline din aria acestui concurs de tip integrativ au fost răsplătite de această reuşită, remarcabilă şi onorantă pentru Colegiul Naţional şi pentru învăţământul ieşean, după un baraj cu probe complexe susţinute în trei zile consecutive, Matei fiind un elev pasionat de cunoaştere, ambiţios şi inteligent. Îi suntem alături și îi dorim succes la etapa internațională a olimpiadei.”  prof. Adriana Preotu, Mărioara Lăcătuşu, Jean Rotaru.