Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

România, lanterna roșie a lumii la găsirea angajaților calificați

  • octombrie 29, 2018
  • Cincu Violeta
România este pe locul 52 în lume, din 140 de state, în topul global al competitivității. Punctajul obținut de noi este de 63,5, iar surpriza e că, dacă anul trecut faptul că ne-a întrecut Bulgaria în acest clasament părea o eroare, anul acesta Bulgaria e tot deasupra noastră. Indicele calculat de World Economic Forumeste detaliat într-un raport de 671 de pagini, pentru fiecare element luat în calcul.

România stă cel mai bine la puntajul pe această categorie în privința mediei anilor de scoală (11 ani), pentru care obținem locul 42. Pentru că avem un nivel bun de pricepere la telefoane/calculatoare și alte chestiuni digitale, obținem locul 56 la aceste competențe. La speranța de viață școlară, care e de 14,3 ani, punctăm din nou bine, locul 67. Raportul dintre învățători și elevi în școala primară este de unul la 19,3 copii, iar la asta ne clasăm pe locul 75. Calitatea educației vocaționale ne duce până pe locul 80. Media acestui capitol, aptitudini, a fost de 61,8 puncte, adică locul 69 din 140 de țări.

Citiți continuarea pe https://www.edupedu.ro/romania-lanterna-rosie-a-lumii-la-usurinta-cu-care-angajatorii-gasesc-angajati-la-pregatirea-absolventilor-si-la-gandirea-critica-in-predare/