Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Pesta porcină a ajuns și în Teleorman

  • octombrie 29, 2018
  • Narcis Pohoata

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat existenţa unui nou focar de pestă porcină africană în judeţul Teleorman. Probele de laborator au fost prelevate de la trei porci morţi dintr-o gospodărie din satul Beiu, în apropiere de reşedinţa judeţului.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Direcţia Sanitar Veterinară Teleorman, cazul a fost identificat în comuna Ştorobăneasa în cursul zilei de 28 octombrie, după ce au fost prelevate probe dintr-o gospodărie în care trei porci au murit în mod suspect.

În urma confirmării diagnosticului, serviciile veterinare au intervenit de urgenţă.

„Gospodăria în cauză a fost plasată sub supraveghere oficială şi au fost aplicate măsuri restrictive privind circulaţia animalelor, produselor şi persoanelor. DSVSA a stabilit planul de măsuri privind controlul pestei porcine africane în Teleorman şi solicită sprijinul oamenilor pentru a anunţa orice suspiciune de boală autorităţilor. Pesta porcină africană nu afectează oamenii, însă are efecte importante la nivel economic”, se arată în comunicatul DSVSA Teleorman.

Este al cincilea focar de pestă porcină descoperit în judeţul Teleorman în cursul lunii octombrie, când a şi început să se manifeste virusul la nivel de judeţ.

Mediafax