Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Medicul îngerilor. Profesorul și pediatrul Marin Burlea s-a stins din viață

  • octombrie 26, 2018
  • Cincu Violeta

 

Dumnezeu să te odihnească, tata!

A plecat un medic care a salvat mii de vieți, Prof. Univ. Dr. Marin Burlea! A plecat tata! Mă doare când mă gândesc la anii ce vin fără el, că mai avea multe de făcut. Mulțumesc colegilor de la Institutul Regional de Oncologie Iași pentru eforturile lor, pentru lungile nopți din ultima perioadă în care sperau într-o minune, Ana Maria Ciubară, fiica profesorului Marin Burlea

În doar câteva minute, zeci de persoane au postat mesajele de condoleanțe pe rețelele de socializare și i-au mulțumit medicului Marin Burlea pentru binele făcut.

Domnul doctor Burlea a plecat să trateze copiii altei lumi. Sunt convinsă că misiunea aceasta o va primi și de aici încolo, prin energia pe care o va transmite colegilor, medicilor tineri care i-au fost alături.
Pentru mine, domnul doctor nu a dispărut! Eu îl văd viu atunci când îmi privesc fiul. Am ajuns de câteva ori în urgență cu Alexandru, am primit ajutor profesionist întotdeauna, m-a încurajat de fiecare dată.
Condoleanțe familiei! Soția și cei doi copii să știe acum că mii și mii de părinți din Iași și din toată Moldova îi mulțumesc specialistului Marin Burlea pentru tot ceea ce a făcut!

 

Mâinile lui au alungat suferinţa din trupurile a sute de mii de copii. A privit în ochii lor, le-a şters lacrima nevinovată şi le-a redat zâmbetul firesc al unei copilării sănătoase.De azi, Spitalul de Copii din Iaşi a rămas orfan.Dumnezeu să-l odihnească în pace pe profesorul Marin Burlea

„Scumpă este înaintea Domnului moartea celor iubiți de El” . Psalmi 116:15.
Dumnezeu să vă aibă în paza Sa, stimate domnule profesor Marin Burlea!!!! 
Sincere condoleante distinsei familii!!!!

Florentina, o minune făcută de medicul Marin Burlea. Un singur exemplu din mii

Florentina era adusă piele şi os acum in 2014   la Spitalul de Copii, având doar 5 kilograme la 4 ani, după ce a fost hrănită numai cu ceai şi pufuleţi. Acum este o fetiţă frumuşică şi scumpă foc. Își datorează viața profesorului Marin Burlea.

Florentina a ajuns în februarie 2014 la Secţia de Pediatrie a Spitalului de Urgenţă din Vaslui, în stare extrem de gravă, medicii de acolo anunţând Poliţia şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Vaslui, bănuind că este un caz de neglijenţă. Ulterior, fetiţa a ajuns în Secţia de Gas­troenterologie a Spitalului de Copii din Iaşi. Atunci, Florentina cân­tărea la vârsta de patru ani şi şapte luni doar cinci kilograme, cât un bebeluş de câteva luni, şi avea probleme neurologice şi motorii, nu putea vorbi, nu putea nici să meargă şi îşi susţinea capul cu greu. După ce a urmat tratamentul prescris de medici, a reuşit să ia în greutate, fiind îngrijită şi tratată corespunzător de echipa medicală. Părinţii fetiţei, din comuna Soleşti, judeţul Vaslui, au fost decăzuţi din drepturi după ce autorităţile au stabilit că fetiţa a fost înfometată, fiind hrănită doar cu ceai şi pu­fuleţi. Aceştia mai aveau şi alţi cinci copii, cu toţii trăiau cu 800 de lei pe lună, bani cumulaţi din alo­caţii şi ajutoare sociale. Anul trecut, mama naturală a fetiţei s-a stins din viaţă, iar în luna februarie tatăl acesteia şi-a dat acordul pentru adopţie, iar micuţa a fost adoptată de un medic din cadrul secţiei, de care fetiţa s-a ataşat în tot timpul petrecut în unitatea medicală. De asemenea, fetiţa, care în urmă cu trei ani nu putea să vorbească, acum spune poezii şi este un copil absolut normal.

 „Flori e deja o mică domnişoară. Pentru toate clipele dificile prin care a trecut, soarta a răsplătit-o acum cu o familie de la care primeşte non-stop iubire. Micuţa care obişnuia să-mi spună «tata» este acum un copil frumos, vesel, inteligent, energic“, a mai scris profesorul Marin Burlea.

Profesorul Marin Burlea declara, într-un interviu, că are o vîrstă la care se așteaptă la respectul societății.  Marin Burlea a fost 17 ani managerul Spitalului de Pediatrie Sfanta Maria din Iași. Profesorul Burlea ocupa funcţia de președinte al Societății Române de Pedatrie.

http://insociety.ro/interviu/marin-burlea-am-o-varsta-la-care-astept-respectul-societatii/