Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Nicolae Hurduc în funcţia de ministru al Cercetării şi Inovării

  • octombrie 26, 2018
  • Narcis Pohoata

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind numirea lui Nicolae Hurduc în funcţia de ministru al Cercetării şi Inovării.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 octombrie a.c., decretul pentru numirea domnului Nicolae Hurduc în funcţia de ministru al Cercetării şi Inovării”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Profesorul universitar Nicolae Hurduc este inginer chimist, decan al Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu” de la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Premierul Viorica Dăncilă l-a prezentat drept un profesionist şi un bun comunicator.

Potrivit CV-ului său, Nicolae Hurduc este de 17 ani profesor universitar la Facultătea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, iar din 2016 este şi decanul acestei facultăţi.

În perioada 1975-1980 a studiat tehnologia compuşilor macromoleculari la Institutul Politehnic Iaşi, ieşind cu diplomă de inginer chimist, iar în perioada 1986-1993 a studiat chimia la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, unde şi-a dat doctoratul. Din 2002 este conducător de doctorate în domeniul chimiei.

Hurduc a publicat, de-a lungul timpului, 165 de articol în reviste specializate, dintre care 135 în reviste cotate ISI, şi şapte cărţi sau capitole de carte. Deţine şase brevete, dintre care două internaţionale şi a participat la 290 de conferinţe şi comunicări ştiinţifice. În perioada 1995 – 2005, a fost profesor invitat la facultăţi din Franţa.

În 1993 a primit premiul „Gheorghe Spacu” al Academiei Române.

De asemenea, Nicolae Hurduc este membru fondator al Societăţii Române de Reologie (2009) şi membru al Fundaţiei Alfred Kastler (2001), International Liquid Crystal Society (1995), American Chemical Society (2015) şi Royal Society of Chemistry (2015).

A colaborat cu institute şi universităţi din Franţa, Polonia, Japonia, Australia, Statele Unite, Austria şi Ungaria şi a fost membru în comisii internaţionale de evaluare şi susţinere a tezelor de doctorat, la Universitatea Paris 13 (mai 2005), Tezpur University, India (aprilie 2005) şi Royal Melbourne Institute of Technology, Australia (aprilie 2007).

Deţine diplome de expert evaluator European Research Council (Horizon 2020), ANCS (România), ARACIS (România).

În perioada 2012-2016 a fost membru în CNATDCU, preşedinte al Comisiei de Chimie.

Postul a rămas vacant după ce ministrul Cercetării, Nicolae Burnete, şi-a anunţat demisia, în 31 august.

„Ministrul Cercetării şi Inovării, prof.dr. Nicolae Burnete, prin prezentul comunicat, aduc la cunoştinţa opiniei publice faptul că în această dimineaţă mi-am depus demisia la Cabinetul premierului. Demisia mea este irevocabilă şi cel puţin la acest moment, nu va face subiectul unei conferinţe de presă”, a fost mesajul postat site-ul Ministerului Cercetării.

Ulterior, postul a fost deţinut ca interimar de către vicepremierul Viorel Ştefan, începând din data de 12 septembrie, interimatul expirând în 45 de zile.

News.ro