Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Cea mai mare vânătoare de fantome. Oameni din 13 orașe ale Europei vor merge pe la case și locuri bântuite ca să le afle poveștile horror

  • octombrie 24, 2018
  • Cincu Violeta

Sâmbătă seara, pe 27 octombrie, când ceasul bate ora 20:13, sunteți invitați să mergeți prin Orașul Bântuit. Acțiunea se desfășoară în 13 orașe din Europa și este provocarea lansată de către aplicația Questo tuturor celor care vor să descopere locuri bântuite și poveștile lor înspăimântătoare. Printre orașele participante se află și Iașul, unde traseul a fost creat împreună cu Iasi.Travel.

De-a lungul traseului, o să ajungi la locul de „joacă” al călăilor, o să afli povestea scheletului care umblă pe străzi în haine țesute cu aur, vei trece pe la locul unde petrec spiritele până dimineața și vei descoperi multe alte povești ale oamenilor care au locuit în oraș, de dinainte și de după moarte.

Cum se parcurge un traseu Questo? Utilizatorii aplicaţiei primesc, pentru început, un punct unic de start în oraş. Odată ajunşi acolo, aplicaţia le transmite un prim indiciu, pe care aceştia trebuie să îl urmărească pentru a descoperi următorul loc de pe traseu. De fiecare dată când descoperă un loc nou, utilizatorii primesc în aplicaţie şi povestea locului respectiv. Apoi, urmează un indiciu nou şi tot procesul se repetă până la final. Aplicația este construită astfel încât oamenii sunt încurajați să cerceteze împrejurimile, telefonul fiind doar un suport pentru prezentare.

Evenimentul din Iași s-a organizat pe Facebook și poate fi găsit aici: https://www.facebook.com/events/2087260844937674/Questo este o aplicație de tip ‘joc de explorare în lumea reală’, unde urmezi indicii și rezolvi mici provocări pentru a ajunge la noi locații și pentru a primi poveștile lor. A fost premiată de Booking.com pentru impactul social creat și a fost desemnată Best Travel App la eTravel Awards în 2017. În prezent, în aplicație se găsesc peste 100 de trasee în 6 țări din Europa.

 

Aplicația Questo poate fi descărcată gratuit de aici:

– Android: play.google.com/store/apps/details?id=com.questo.questoapp

– iOS: itunes.apple.com/ro/app/questo/id1216630504?mt=8