Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

πkant

Audio. DISCONFORT RESIDENCE se lansează la Iași

  • octombrie 03, 2018
  • Anca Medeleanu

În Be the HIT, am stat de vorbă cu Radu Negoiță, autorul cărții  „Disconfort Residence”, carte, care se lansează astăzi, 3 Octombrie și la Iași, la FabLab, de la ora 18:00.

RADU NEGOIŢĂ a absolvit Facultatea de Arhitectură a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu în 2006 și, în 2013 a fost confirmat doctor în arhitectură, în urma susținerii unei teze despre avatarurile conceptului de confort. Experiența din practica profesională şi cea universitară l-au ajutat să pună bazele portalului Case Strâmbe pe Radar, momentan singurul loc din internetul românesc care identifică problemele de calitate din zona rezidențială.

„Vă așteptăm cu drag, alături de Radu Negoiță, la lansarea cărții „Disconfort Residence” în Iași! Vor participa la eveniment arh. Adriana Gheorghiescu, manager proiecte MIOLK, și Dan Zaharia, senior consultant Extind.

Cartea „Disconfort Residence” este o primă tentativă de a evalua o parte dintre greşelile de arhitectură cu care viitorii proprietari se pot întâlni zilnic. Arh. Radu Negoiţă atrage atenția asupra încălcărilor unor chestiuni de bun-simț care țin de teoria arhitecturii, dar și asupra nerespectării legii de către firmele private care investesc în construcția de apartamente. Autorul analizează, franc, planuri reale primite de-a lungul timpului de la comunitatea Case strȃmbe pe radar.

Cartea poate fi achiziționată la fața locului, cu ajutorul prietenilor de la Librarium Iulius Mall. „- (https://www.facebook.com/events/806262333049709/)

„P.S.: Daca si voi ati observat ca orasele din Romania nu seamana cu cele din Franta si sunteti curiosi „cum de se poate asa ceva”, mergeti la capitolul despre sursele haosului din zona imobiliara sau, pur si simplu, cumparati cartea.

dr. arh. Radu Negoita
fondator piatradecasa.ro & Case Strambe pe Radar

Cartea lui Radu Negoita n-ar trebui sa-ti lipseasca daca vrei sa intri in lumea dura a cumparatorilor de apartamente din Romania. Agentii imobiliari si vanzatorii o sa incerce sa-ti vanda niste gogosi care nici nu se compara cu minciuna aia cu „e la zece minute de metrou”, iar ghidul lui Radu o sa-ti arate cum sa treci peste ele. Sunt case noi, care, la prima vedere, par genul de apartament in care ai vrea sa-ti traiesti toata viata, dar adevarul este ca sunt extrem de inguste, n-au spatii de depozitare si, fara un ochi de specialist, n-o sa te prinzi cat inseamna metrii aia patrati
din oferta.

Mihai Popescu, Senior Editor, VICE Romania

Cartea pe care o aveti in mana, achizitionata pentru ca vi s-a parut interesanta sau pentru ca cineva care v-a vrut binele,
v-a recomandat-o sau v-a imprumutat-o, este un manual despre cum sa nu fii inselat in asteptari si sa reusesti sa faci o achizitie in deplina cunostinta de cauza. Bineinteles ca doar lectura ei nu va transforma in specialisti, dar, cel putin, sper ca pentru urmatorul contract de vanzare-cumparare a unei locuinte va va pune in garda si veti solicita ajutorul unuia.

Conf. univ. dr. Cezar TITA, avocat

Despre confort – acel „ceva” invizibil, care face diferenta dintre casa si acasa – se scrie rar. Este sufletul casei, adica exact ce le lipseste, din pacate, prea multora dintre cutiile pe care le gasim pe piata cu eticheta de „locuinte noi”. Colegul Radu Negoita este una dintre putinele minti si voci care, printr-o analiza obiectiva a zilei, ia pulsul subiectului propus in mod cat se poate de constient si pertinent. Cartea prezinta cu maiestrie, sarcasm si, pe alocuri, cu umor negru contagios, situatii din contextul mediului investitional „mioritic” actual. Ma bucur ca a ales sa isi exprime punctul de vedere in scris si cu atata minutiozitate – prin aceasta carte, cei care isi cauta o locuinta au acum de partea lor aliatul potrivit.

Mario Kuibus „- (https://www.libris.ro/disconfort-residence-radu-negoita-PUB978-606-722-305-7–p1256884.html?click_code=17b19a15a9a9079c558eba6a3447f6a6)