Radio Hit

Playlist

THE RASMUS - In The Shadows

Dominic Fike - 3 Nights

Freya Ridings - Castles

HIT play live

Green Arrow

Vizita Papei Francisc la Iași. Unde trebuie să vă înscrieți pentru a primi invitații?

  • ianuarie 30, 2019
  • Cincu Violeta

Episcopia Româno-Catolică din Iaşi, un nou pas  în organizarea la nivelul Diecezei de Iaşi a vizitei lui Papa Francisc, ce va fi în oraş pe 1 iunie 2019. În cursul zilei de ieri a avut loc o întâlnire la catedrala romano-catolică, la care au fost prezenţi 50 de preoţi din dieceză, Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi, şi Preasfinţitul Aurel Percă. Cei 50 de preoţi au transmis un interes foarte mare pentru acest eveniment, cum era de aşteptat, din comunităţile lor, şi vor începe să întocmească liste cu cei interesaţi să participe, proces care trebuie să se încheie până cel târziu la finalul lunii februarie.

Preotul Adrian Blăjuță, purtător de cuvânt al Diecezei de Iași

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica

 Creştini catolici din alte ţări care vor dori să vină la acest eveniment sunt deja mulți. Se va găsi o metodă de a distribui acele bilete gratuite pentru a participa la evenimentul din Piaţa Palatului Culturii şi către aceştia. În mod concret, s-a făcut o distribuţie a responsabilităţilor şi există un preot care se va ocupa strict de aceste cereri din străinătate, fiind şi responsabili pe sectoarele voluntari, copii, tineri, familii, tehnic, bolnavi şi persoane în vârstă etc.

Reprezentanţii episcopiei au precizat că aceste bilete şi invitaţii se vor oferi doar pentru o zonă de urmează să fie delimitată împreună cu autorităţile din jurul altarului sau a locului de unde va vorbi Papa Francisc, în restul pieţei accesul fiind liber.

Unde se va întîlni Suveranul Pontif cu credincioșii? Preotul Adrian Blăjuță