Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

VIDEO Filarmonica Națională din Chișinău, cuprinsă de flăcări/ Dirijorul orchestrei simfonice: Am rămas fără casă. A ars tot, inclusiv instrumentele

  • septembrie 26, 2020
  • Narcis Pohoata

Clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău a fost cuprinsă, joi, în jurul prânzului, de un incendiu. Focul a plecat de la acoperișul unei anexe a filarmonicii dar a cuprins, în scurt timp, toată clădirea, arzând totul în jur. Acoperișul filarmonicii s-a prăbușit peste sala de concerte și a ars totul, inclusiv instrumentele muzicale. Artiștii de la Chișinău deplâng situația și speră să strângă fonduri pentru „o altă casă”.

Zeci de pompieri și peste 10 autospeciale s-au luptat joi, la orele prâzului, cu focul izbucnit la Filarmonica Națională din Chișinău, însă focul a distrus aproape toată clădirea.

Conform autorităților, flăcările au afectat o suprafață de 3.500 de metri pătrați.

Tavanul clădirii principale a Filarmonicii a cedat și s-a prăbușit peste sala de concerte, care a fost cuprinsă de flăcări.

Artiștii moldoveni deplâng situația și afirmă că sunt gata să ajute și speră că vor fi indentificate resurse financiare pentru „un nou edificiu impunător care va continua istoria Filarmonicii Naționale”:

Prim dirijorul și directorul artistic al Orchestrei Simfonice la Filarmonica Națională, Mihail Agafita, a scris pe pagina sa de Facebook că a ars tot, inclusiv instrumentele. Artistul speră la o minune.

sursa foto: ZDG

„Dragi prieteni, cu o mare durere în suflet vreau să vă anunț că Filarmonica Națională a Republicii Moldova a rămas fără casă, fără sală, fără instrumente. A ars tot. Tare sperăm că ne-a mai rămas măcar speranța..unei minuni probabil…”, a scris Mihail Agafita.

surse: Agora.mdZDG.md