Radio Hit

Playlist

-

HitUnderground 18iul19 interventii 03 - HitUnderground 18iul19 interventii 03

Zmei3 - Rica Din Obor

HIT play live

Green Arrow

Victoria care aduce liniștea în Copou

  • martie 18, 2019
  • Narcis Pohoata

Succesul obținut de Poli Iași pe terenul nou-promovatei Dunărea Călărași, sâmbătă, în runda a doua a play-out-ului Ligii I, a pus capăt seriei negative a echipei din Copou. Coduși pe tabelă după un gol marcat direct din corner, elevii lui Flavius Stoican au avut reacție și au reușit să întoarcă rezultatul pe final, Platini și Gardoș marcând pentru primul succes al Iașiului după trei eșecuri consecutive.

Victoria Politehnicii vine într-un moment delicat al echipei și readuce liniștea în Copou, tehnicianul putând pregăti în tihnă, în această minivacanță, următoarele partide din play-out. Dincolo de liniștea adusă în vestiar, cele trei puncte obținute sunt cruciale pentru formația din Copou, care stă departe de locurile din subsolul clasamentului.

Ambrosie: ”Poate fi victoria descătușării”

Președintele executiv Adrian Ambrosie a apreciat reacția echipei sale după golul primit și este convins că victoria obținută pe terenul Dunării îi poate descătușa pe elevii lui Flavius Stoican.

”Sincer, am crezut că putem reveni, chiar și la 0-1. Păcat de acel gol luat din corner. După acel moment s-a văzut echipa mai matură, mai experimentată. Băieții au stat bine din punct de vedere mental și au reușit să întoarcă rezultatul. Echipa a avut o reacție foarte bună, schimbările lui Flavius Stoican au fost inspirate, jucătorii de pe bancă au adus un plus. Și asta s-a văzut în joc și pe tabelă. Nu este pentru prima dată când revenim în deplasare după ce suntem conduși, s-a mai întâmplat acest lucru  la Giurgiu și la Botoșani. Asta înseamnă că suntem o echipă puternică mental. Acest succes a deblocat echipa și sunt convins că poate aduce acea descătușare a jucătorilor”, a declarat președintele executiv al Politehnicii Iași, Adrian Ambrosie.

Așteaptă raportul lui Stoican

Antrenorul Flavius Stoican declara înainte de meciul de la Călărași că va stabili programul celor aproape două săptămâni de pauză în funcție de rezultat, sperând să-l pună în practică pe ”cel mai favorabil pentru jucători”. Și asta s-a întâmplat. După victoria cu Dunărea, Stoican le-a oferit trei zile și jumătate libere elevilor săi, echipa urmând să reia pregătirile miercuri după-amiază.

La revenirea în Copou, Stoican va trebui să prezinte Comitetului Director un raport de analiză a activității echipei în prima parte a campionatului. Totodată, unii jucători ar putea fi trecuți pe linie moartă.

”Așteptăm un raport al antrenorului, iar Comitetul Director va evalua parcursul echipei. Vom lua niște decizii, dar nu în privința staff-ului tehnic, ci a unora dintre jucători. Dacă sunt jucători care nu doresc să continue în Copou din vară, ne vom baza mai puțin pe ei și vom pune accentul pe cei care rămân la echipă, pentru că ne dorim să conturăm deja lotul pentru sezonul viitor”, a mai spus președintele Ambrosie.

Ieșenii propun o pauză după sezonul regulat

Oficialul din Copou a venit cu o propunere pentru capii fotbalului românesc de a programa etapele din Liga I astfel încât întreruperea campionatului pentru meciurile echipei naționale să vină exact după ultima etapă din sezonul regulat.

”Cred că sunt în asentimentul mai multor președinți de cluburi, această pauză competițională generată de meciurile echipei naționale ar trebui să vină imediat după încheierea sezonului regulat. Fiecare echipă își poate pregăti în liniște meciurile din play-off sau play-out, după caz, fiecare antrenor își poate face un plan de bătaie. Cred că această pauză ar fi benefică. Presiunea care apasă pe umerii jucătorilor și antrenorilor echipelor care trag la play-off poate lăsa urme. Cum a fost și cazul nostru. Echipele care ratează play-off-ul pot avea un recul în debutul play-out-ului, în timp ce formațiile aflate în subsol încep mult mai dezinvolte play-out-ul. Cred că este o idee de luat în seamă pentru sezonul viitor”, a conchis Ambrosie.

(Narcis POHOAȚĂ)