Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Un prim pas pentru istorie! Poli Iași încearcă să facă miercuri un prim pas spre finala Cupei României, o performanță istorică pentru clubul din Copou. Ce titulari va menaja Mircea Rednic

  • iunie 23, 2020
  • Narcis Pohoata
  • Poli Iași încearcă să facă miercuri un prim pas spre finala Cupei României, o performanță istorică pentru clubul din Copou. Ce titulari va menaja Mircea Rednic

 

Între două deplasări de foc în campionat, cu Voluntari (scor 0-1) și Chindia (sâmbătă, la Ploiești), Poli Iași dispută miercuri seară, tot pe teren străin, prima manșă din semifinalele Cupei României, cu Sepsi, la Sfântu Gheorghe. Un meci care, ținând cont de situația grea din campionat, pare să încurce la prima vedere planurile echipei lui Mircea Rednic, prin încărcarea calendarului și așa sufocant. Partida cu Sepsi, însă, dincolo de faptul că ar putea deschide drumul Iașiului către o finală istorică în Cupă, poate însemna declick-ul de care elevii lui Mircea Rednic au nevoie.

Venită după trei eșecuri la rând în campionat, Poli se poate reabilita în meciul din semifinalele Cupei, un rezultat bun în prima manșă putând cântări enorm în primul rând la psihicul jucătorilor în perspectiva luptei pentru supraviețuire în Liga I.

Trei titulari menajați

În ciuda situației grele din campionat – ultimul loc, cu doar 15 puncte, Mircea Rednic intenționează să abordeze partida de la Sfântu Gheorghe cu aproximativ cea mai bună formulă. Exceptându-i pe Cosmin Frăsinescu, Răzvan Grădinaru (integraliști în cele trei meciuri din campionat de până acum) și Nicandro Breeveld, care acuză o ușoară problemă medicală – menajați, tehnicianul lui Poli vrea să alinieze la startul partidei cu Sepsi cea mai bună formulă posibilă.

Rednic încearcă să le dea ritm de joc elevilor săi și să obțină un rezultat dătător de speranțe pentru o calificare în finală, dar care totodată să redea moralul echipei sale, șifonat serios după cele trei eșecuri consecutive.

Ieșenii vor pleca marți seară după odihnă de la Snagov (unde au cartierul general în această săptămână) spre Brașov, iar miercuri vor face deplasarea la Sfântu Gheorghe pentru meciul cu Sepsi.

Ciprian Paraschiv: ”Am mare încredere că vor veni și rezultatele”

Deși eșecurile din campionat au făcut ca starea de spirit în Copou să fie destul de apăsătoare, ieșenii sunt în continuare încrezători că își vor reveni, luând ca punct de plecare evoluțiile bune și ocaziile mari pe care și le-au creat elevii lui Mircea Rednic în meciurile cu Clinceni și Voluntari. Președintele executiv Ciprian Paraschiv își păstrează optimismul și este de părere că rezultatele vor veni în cel mai scurt timp.

”Traversăm, într-adevăr, o perioadă dificilă în care eforturile noastre nu sunt răsplătite prin rezultate. Am vorbit cu antrenorii, cu jucătorii și cu toți cei din club și nimeni nu își explică faptul că am pierdut meciuri în care ne-am creat multe ocazii și le-am fost superiori adversarilor în multe momente. Eu am încredere că eforturile nostre vor fi răsplătite prin rezultate. Am mai trecut prin astfel de momente și tot acești jucători au reușit o remiză la Sepsi și victorii cu Universitatea Craiova și Dinamo. Avem încredere unii în alții, strângem rândurile și sunt convins că vom îndeplini obiectivele”, a declarat pentru ProSport președintele executiv al ieșenilor, Ciprian Paraschiv.

Meciul Sepsi – Poli Iași, din prima manșă a semifinalelor Cupei României, se va disputa miercuri seară, de la ora 20.00, la Sfântu Gheorghe.

Al treilea meci direct la Sfântu Gheorghe din acest an

Sepsi și Poli Iași s-au mai întâlnit de două ori în acest an la Sfântu Gheorghe, mai întâi în sezonul regulat, apoi în turul play-out-ului. În primul meci, disputat pe 9 februarie, Sepsi s-a impus cu 1-0 prin golul marcat de Safranko în minutul 84. În al doilea meci, contând pentru prima etapă din play-out, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 1-1, pe data de 28 februarie, acesta fiind primul punct obținut de Mircea Rednic pe banca Politehnicii Iași în campionat. Ieșenii au deschis scorul în acel meci, prin Horșia, în minutul 16, iar gazdele au egalat prin Safranko, în minutul 69.

Echipa probabilă a Politehnicii Iași: Rusu – Cabral, Klimavicius, Mihalache, Șerban – Platini, De Iriondo, Passaglia, Horșia – Andrei Cristea, Luckassen.

(Narcis POHOAȚĂ)