Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Un antrenor ieșean amenință cu greva foamei

  • septembrie 20, 2018
  • Narcis Pohoata

Antrenorul emerit ieșean Iulian Bițucă, cel care a format zeci de sabreri de valoare la CSM Iași, amenință că va face greva foamei în fața Ministerului Tineretului și Sportului dacă nu i se va aproba solicitarea de a primi o indemnizație de formare a sportivilor.

Cu patru ani în urmă, la scurt timp după pensionare, Biţucă a depus la Ministerul Tineretului și Sportului un dosar prin care solicita acordarea unei indemnizații de merit. După ce a scos campioni pe bandă rulantă la Iași, cum ar fi Florin Zalomir, Tiberiu Dolnniceanu, Alexandru Sirițeanu, Cosmin Hânceanu sau Alin Lupeică, tehnicianul așteaptă acum ca statul român să-i recunoască meritele prin acordarea unei indemnizații de care și alți antrenori din țară beneficiază. Antrenorul a depus la MTS un dosar cu toată documentația necesară, cu rezultatele obținute în cei aproape 35 de ani de activitate, dar dosarul său s-a rătăcit probabil prin teancurile de astfel de cereri de la minister. E blocat de legi proaste şi birocraţie. Încă nu a primit vreun răspuns oficial. Neoficial, mai multe. Și sună de-a dreptul incredibil!

„Din câte am înțeles, sunt vreo 200 de locuri pentru aceste indemnizații. Se pare că trebuie să aștept să moară alte persoane care primesc aceşti bani, pentru a intra și eu. Așa mi s-a spus. Nu cunosc legile, dar dacă aşa e, mi se pare aberant să stau să aștept să moară cineva, ca să iau eu banii lui. Am muncit aproape 40 de ani, sportivii pe care i-am descoperit și crescut la Iași au ieșit campioni mondiali, europeni și vicecampioni oplimpici și cred că merit să primesc o indemnizație pentru aceste performanțe. Dacă nu se rezolvă nimic, voi face greva foamei în fața Ministerului. Vreau să trag astfel un semnal de alarmă”, a declarat antrenorul emerit ieşean, care s-a văzut ignorat de toţi miniştrii care s-au perindat la putere, ghidaţi la rândul lor după nişte legi proaste: „Sunt patru ani de când astept un semn, dar nimic. Sper să nu ajung în incredibila situație a unui fost coleg de-al meu, care a primit indemnizația la mult timp după ce a depus dosarul. Dânsul murise între timp”.