Radio Hit

Playlist

FOND GENERAL 2019 - FOND UNIVERSAL ANIMATIE

COLDPLAY - In My Place

COLDPLAY - In My Place

HIT play live

Green Arrow

audio Tudor Chirila a lansat o piesa special pentru protestul diasporei

  • august 09, 2018
  • Amalia Horciag

Trupa Vama a lansat, joi, un cover pentru protestul de vineri. Coverul este o reinterpretare a melodiei „In tara-n care m-am nascut” a lui Jean Moscopol.

„Am fost izbiti de actualitatea lui. ‘Acolo azi e toamna rece si plang toti fratii in tara mea, sunt lacrimi care n-au sa sece cat timp vor fi pagani in ea. Dar va veni o primavara cum a venit si in trecut, si-am sa ma-ntorc acolo iara, in tara in care m-am nascut’. Nu cred ca sunt versuri care sa exprime mai limpede suferinta celor care devin imigranti. Diaspora.

Acasa romanii din diaspora sunt dispretuiti de politicienii care nu-i pot manipula. Exact aceiasi politicieni care ar trebui sa-si faca un ideal maret din incercarea de a-i aduce acasa pe romani. Cu orice pret. Diaspora incearca sa se integreze intr-o lume din ce in ce mai refractara la imigranti”, a transmis Tudor Chirilă pe Facebook.

Cantaretul a precizat ca aceasta melodie nu reprezinta un protest, ci o „limonada amara cu o lingurita de speranta”.

„La peste saptezeci de ani de la cantecul lui Moscopol, Romania isi forteaza cetatenii in exil. Cantecul asta nu e un protest. E o limonada amara cu o lingurita de speranta. Este umilul nostru cadou si al unei echipe de oameni inimosi pentru cauza exilului nedorit. Si mai e si constientizarea faptului ca putem fi oricand in aceasta situatie, noi cei ramasi intr-o tara condusa de oameni care nu ne iubesc.
Deci cantecul asta e si pentru noi.
Muzica nu schimba lumea, stim asta. Muzica insa vorbeste despre lume intr-un fel unic. Ajunge la oameni. Asta este puterea ei. Si ii uneste. Poate mai mult decat omagierile butaforice ale centenarului unei Romanii dezbinate”, a punctat el.