Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Tradiția merge mai departe. O lună până la startul Raliului Iașului. Directorul Raliului, Claudiu Butucel, în direct la Radio HIT cu ultimele detalii despre organizare

  • august 12, 2019
  • Narcis Pohoata

În ciuda problemelor financiare generate de retragerea principalului sponsor, Iașiul se va regăsi și în acest an pe harta automobilistică a țării. Pusă la un moment dat sub semnul întrebării, organizarea etapei din acest a Raliului Iașului a devenit certitudine, astfel că tradiția merge mai departe. Ieșenii se vor putea bucura și în 2019 de show-ul care în ultimii ani a fost desemnat ”cel mai bun raliu din România”.

Ediţia a 35-a a Raliului Iaşului, a şasea etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, va debuta pe 6 septembrie și se va derula pe parcursul a două zile.

Directorul Raliului Iașului, Claudiu Butucel, a prezentat în direct la Radio HIT ultimele detalii despre organizarea acestui eveniment.

Noi deja am intrat în febra evenimentului. Săpătmâna trecută a avut loc ședința de început la Prefectura Iași. Mâine (n.r. marți) avem vizionarea traseului cu toate autoritățile, mergem cu mașinile în pădure, cam 5-6 mașini. Anul acesta am avut un moment de satisfacție, dacă acum două luni raliu era cam incert datorită retragerii sponsorului principal, că s-a auzit că s-ar putea să nu se mai țină, au fost oameni care au sărit, au ajutat cu bani și produse ca să-l ținem. Având în vedere că am fost în ultimii 5 ani pe primul loc la organizare, asta înseamnă că totul a mers perfect și datorită autorităților, iar anul acesta aș putea spune că raliul este sponsorizat de în proporție de 90% de Primăria municipiului Iași. Avem Cioca Boca, Păun, Mădârjac și Dobrovăț. Pe Dobrovăț avem cele două sărituri devenite celebre. Nu am avut nici timp, nici posibilități materiale să schimbăm formatul de aceea am mers pe cel de anul trecut. Sperăm și anul acesta să fie bine. Față de alte raliuri din România, noi nu am avut niciodată probleme pe partea de securitate sau de organizare”, a declarat pentru Radio HIT directorul de organizare al Raliului Iașului, Claudiu Butucel.

Întrecerea din acest an propune peste 132 de kilometri de probe speciale în cele două zile ale competiţiei. Fanii motorsportului îi vor putea vedea pe concurenţi joi, 5 septembrie, la sesiunea de teste la Bârnova, apoi, de la ora 20.30, pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt la prezentarea echipajelor. Raliul începe vineri, când, la ora 11.00, prima maşină va ieşi din Parcul Service pentru a parcurge, de câte două ori, specialele Cioca Boca şi Madârjac. Seara, începand cu ora 20.00, spectacolul se mută pe Râpa Galbenă, Pasajul Mihai Eminescu şi Bulevardul Independenţei unde va avea loc mult aşteptata Superspecială. Sămbătă, sunt programate celelalte 5 probe în partea de sud a oraşului, ultima trecere pe Dobrovăţ fiind Power Stage. Ziua continuă cu sosirea festivă în centrul oraşului şi festivitatea de premiere.

Trebuie să recunosc, am avut mari emoţii în ceea ce priveşte organizarea etapei din acest an, însă avem alături de noi oameni care au înteles importanţa acestui eveniment atât pentru Iaşi, cât şi pentru sportul românesc. Le mulţumesc tuturor celor care ne-au susţinut în aceasta vară, chiar şi celor care ne-au transmis mesaje sau au postat pe conturile de socializare. Aşa am înţeles cât de important este raliul pentru fani şi concurenţi. Vreau să le transmit un gând bun şi celor care conduc destinele oraşului nostru, de la primar la consilieri, cei care şi-au dat acordul ca acest eveniment automobilistic, cel mai aşteptat din ţara noastră, să existe în continuare. Votul lor ne obligă să menţinem standardele ridicate şi să le oferim ieşenilor, participanţilor şi celor care ne vizitează cu prilejul Raliului Iaşului câteva zile de adevărat spectacol.” a declarat Dan Codreanu, managerul Raliului Iaşului.

Asociaţia Sportivă XS Motorsport Iaşi este organizatorul evenimentului, alături de Primăria Municipiului Iaşi. Raliul Iaşului este cea de-a şasea etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop.