Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Tot mai multe voci cer înlăturarea de la putere a președintelui Trump invocând cel de-al 25-lea amendament al Constituției. Ce prevede acesta?

  • ianuarie 08, 2021
  • Narcis Pohoata

Numărul celor care solicită înlăturarea de la putere a președintelui Donald Trump prin invocarea celui de-al 25-lea amendament al Constituției Statelor Unite a crescut în ultimele zile, congresmanul Adam Kinzinger devenind primul membru republican al legislativului de la Washington care a cerut în mod public acest lucru.

Îndepărtarea liderului de la Casa Albă este necesară pentru „a pune capăt acestui coșmar,” a declarat politicianul republican, referindu-se la incidentele violente care au avut loc miercuri în capitala federală, după ce mii de suporteri ai președintelui în funcție au intrat cu forța și au vandalizat clădirea Capitoliului.

Cu doar câteva ore înainte, liderul democraților din Senat, Charles Schumer, a solicitat îndepărtarea lui Donald Trump din funcția de președinte, al cărui mandat în fruntea Americii se termină în mod oficial în mai puțin de două săptămâni.

„Ce s-a întâmplat ieri în clădirea Capitolului american a fost o insurecție împotriva Statelor Unite, incitată de președinte. Acest președinte nu ar trebui să mai ocupe funcția nici măcar o zi,” a afirmat Schumer într-o declarație.

Democratul, care este unul dintre cei mai influenți politicieni americani, a adăugat că vicepreședintele Mike Pence ar trebui să invoce al 25-lea amendament al Constituției, care permite transferul de putere de la președinte la vicepreședinte, fie temporar, fie definitiv.

„În cazul în care vicepreședintele și cabinetul refuză să ia măsuri, Congresul ar trebui să se reunească pentru a-l pune sub acuzare pe președinte,” a declarat liderul democrat.

Democrații din Comitetul judiciar al Camerei Reprezentanțioilor i-au trimis, de asemenea, o scrisoare vicepreședintelui Pence, în care îl îndeamnă să acționeze pentru a-l îndepărta pe Donald Trump din funcție, spunând că „a provocat un act de insurecție” și „a urmărit să ne submineze democrația.”

 

La rândul său, Adam Kinzinger (Illinois) a devenit primul membru republican al Congresului care a cerut în mod deschis îndepărtarea președintelui Trump prin intermediul celui de-al 25-lea amendament. Vicepreședintele Pence ar trebui să înceapă inițierea procedurii de înlăturare, a declarat Kinzinger într-o înregistrare video publicată joi, „pentru a ne asigura că următoarele săptămâni sunt sigure pentru poporul american și că avem un căpitan sănătos la conducerea vaporului.”

„Din păcate, ieri a devenit evident că președintele nu numai că și-a abdicat datoria de a proteja poporul american și Casa Poporului, el a invocat și a înflăcărat pasiuni care doar au alimentat insurecția la care am fost martori,” a afirmat Kinzinger. Cititi articolul complet pe G4media.ro