Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Țările europene încep să relaxeze restricțiile. Italia redeschide şcolile din zonele roşii

  • aprilie 06, 2021
  • Narcis Pohoata

Pe plan global, cazurile de COVID-19 au depăşit pragul de 130 de milioane în ultimele 7 zile fiind înregistrate peste 4 milioane de infectări în toată lumea. Este cel mai mare număr din ultimele 3 luni.

Franţa a depăşit Rusia la numărul de noi îmbolnăviri, fiind a patra ţară cu cele mai multe cazuri, după Statele Unite, Brazilia şi India.

În schimb, Marea Britanie a trecut la cea de-a doua etapă de relaxare a restricţiilor antiepidemice, iar Italia redeschide de miercuri şcolile din zonele roşii.

După 3 zile de lockdown național în timpul Sărbătorilor Pascale, Italia anunță noi reguli. Cei care intră în țară trebuie să stea în carantină 5 zile. Măsura era valabilă, inițial, până marți, pentru a descuraja călătoriile în această perioadă, dar ministrul Sănătății a prelungit-o până la sfârșitul lunii. Astfel, cei care ajung în Peninsulă trebuie să prezinte un test COVID negativ, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte. La finalul perioadei de carantină este obligatorie recoltarea unui nou test antigen.

Pe de altă parte, începând de miercuri, școlile și grădinițele se redeschid și în așa-numitele “zone roșii” din Italia. În prezent, sunt 9 la număr – Calabria, Lombardia, Piemont și Toscana fiind o parte dintre ele.

În Marea Britanie urmează etapa a doua a planului de relaxare a restricțiilor.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: ”Începând de luni, 12 aprilie, vom începe cea de-a doua fază a foii de parcurs (de relaxare a măsurilor antiepidemice). Redeschidem magazinele, sălile de sport, grădinile zoologice, camping-urile de vacanță, frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare, precum şi terasele sau alte locaţii din industria ospitalităţii aflate în aer liber. Ţin să precizez că luni, 12 aprilie, eu însumi voi merge la o terasă şi, precaut, voi bea o halbă cu bere.”

În plus, începând de vineri, fiecare persoană din Marea Britanie va primi săptămânal două teste COVID, gratuit. Oamenii și le pot comanda online și ridica din farmacii. Kit-urile le vor oferi un rezultat în aproximativ 30 de minute.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: “Vă rog, folosiţi testele puse la dispoziţie de NHS (n.r sistemul public de sănătate), chiar dacă nu vă simţiţi rău. Pentru că 1 din 3 oameni cu acest virus nu are simptome.”

În același timp va fi lansat, experimental, un așa-numit pașaport de vaccinare COVID, care va fi testat pe 9 evenimente majore, cum ar fi finala Cupei Angliei. Dacă situaţia epidemiologică o va permite, călătoriile internaţionale din Marea Britanie ar putea fi reluate după 17 mai.

În schimb, în Grecia s-au redeschis aşa-zisele “magazine neesenţiale”. Dar, pentru a le trece pragul, oamenii trebuie să se programeze, iar în interior au voie cel mult 20 de persoane în același timp. Măsura nu vizează marile centrele comerciale și nu se aplică în Atena, Salonic şi Patras, unde rata infectărilor este încă ridicată.

Totuși, cea mai mare rată de infectare din Europa rămâne în Franța.

Olivier Veran, ministrul francez al Sănătății: “O persoană care face o formă gravă de COVID va prezenta simptome după 10 sau 15 zile de când a fost infectată. Dacă în această săptămână vom atinge un vârf al infectărilor, asta înseamnă că peste două, trei săptămâni vom atinge un vârf al pacienților internaţi în unitățile de terapie intensivă. Va fi un număr foarte mare ţinând cont că în prezent la terapie intensivă sunt internate peste 5.000 de persoane.”

Mai multe dsetalii gasiti pe Stirileprotv.ro