Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Sunt deja 50.000 de credincioși înscriși pentru vizita Papei în Iași

  • aprilie 02, 2019
  • Amalia Horciag

Pe 1 iunite, Papa Francisc va fi pentru o oră și jumătate în Iași.  Preotul, Adrian Blăjuța de la episcopia romano catolică ne-a dat câteva detalii legate de înscrierea credincioșilor:

Care e procedura?

Noi am început din februarie să facem aceste înscrieri în toate parohiile catolice din zona Moldovei. Aceasta este Dieceza romano-catolică de Iași care întinde în zona Moldovei și a Bucovinei și în toate aceste 157 de parohii se fac înscrierile.

Cel care dorește să vină să se întâlnească cu Papa poate să meargă la o parohie catolică și să își manifeste aceată dorință de a participa. Avem deja 50 de mii de persoane care s-au înscris, marea majoritate sunt din parohiile catolice și s-au înscris și alți credincioși de alte religii.

Ieșenii se pot înscrie la Catedrala Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Fecioară Maria Regină din Iași, la biserica Sf. Anton.

Noi credem că acea zi de 1 iunia va rămâne în memoria celor care îl vor întâlni pe Papa Francisc.

Așa cum știm, Papa vrea să întâlnească persoanele suferinde, defavorizate, sărace și noi ne-am gândit ca pentru acest eveniment să dăm un spațiu special pentru această întâlnire și va fi tocmai în momentul întâlnirii din catedrală, cand va intra în catedrala Sf. Fecioară Maria regina din Iași va întâlni bolnavii și bătrânii. Este un loc mai protejat pentru ei pentru că nu le este ușor să stea afara, speram să fie o vreme bună.

În ceea ce privește orarul, acesta este definitivat. Mai pot apărea anumite surprize în ceea ce avem noi de organizat, dar nu este public. Putem să vă spunem că Papa Francisc va ajunge la catedrală la ora 17:25 pe 1 Iunie, aici va intra, îi va saluta pe bătrâni și pe bolnavi, iar după va avea un moment de rugăciune. Va urca în Papamobil și va saluta pe toată lumea.