Radio Hit

Playlist

WET WET WET - If I Never See You Again

PAOLO NUTINI - Candy(Radio Edit)

Billie Eilish - bad guy

HIT play live

Green Arrow

audio SUA au decis ca imigranţii ilegali să nu mai fie eligibili pentru a primi azil

  • noiembrie 09, 2018
  • Amalia Horciag

Migranţii ilegali care vor intra prin graniţa de sud a SUA nu vor mai fi eligibili pentru a primi azil conform unei noi reguli, a anunţat administraţia Trump.

Procurorul general, Matthew Whitaker şi şeful Departamentului pentru Securitatea Naţională, Kirstjen Nielsen, au anunţat ceea ce este cunoscută ca fiind Interim Final Rule joi.

În comunicatul comun se arată că preşedinţii au puterea „de a suspenda intrarea tuturor celor din afară” şi să impună „orice restricţie asupra lor pe care o consideră potrivită” dacă ei vor fi consideraţi ca fiind periculoşi pentru interesele Statelor Unite.

Astfel, dacă preşedintele va decide o suspendare sau o interdicţie a intrării prin graniţa SUA-Mexic, cei care vor intra ilegal nu vor putea aplica pentru a primi azil.

Conform legilor din SUA, statul este obligat să analizeze cererile de azil din partea migranţilor dacă ei susţin că se tem de violenţă în ţara lor de origine.

Cei care cer azil trebuie să se teamă de persecuţie. Conform dreptului internaţional, ei sunt consideraţi ca fiind refugiaţi. Dacă un azilant intră ilegal în SUA, până acum, el încă avea dreptul de a cere azil.

Uniunea Libertăţilor Civile din SUA a numit decizia ca fiind „ilegală”: „Legea Statelor Unite specifică clar că persoanele pot aplica pentru azil chiar dacă intră ilegal”.