Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Sportivii de la Clubul Scorpions Iași au reluat antrenamentele ușoare, în pădure. Antrenorul Mihai Constantin: ”Pentru copii, statul două luni în casă a fost mai periculos decât Covidul. Imunitatea lor e la pământ acum”

  • mai 21, 2020
  • Narcis Pohoata

Antrenorul și președintele Clubului Scorpions Iași, Mihai Constantin, cel care a descoperit și format nume mari din K1 precum Cătălin Moroșanu sau Sebastian Ciobanu, a declarat că pentru copii izolarea completă la domiciliu în cele două luni de stare de urgență a fost mai periculoasă decât virusul, imunitatea celor mici fiind la pământ.

”Mă bucur că am putut relua antrenamentele după cele două luni de stare de urgență. Deocamdată facem antrenamente ușoare în aer liber, în pădure, antrenamente de reacomodare la efort. Cu distanțare socială, exact cum prevede legea, în grupuri de câte 3 sportivi. Copiii s-au bucurat foarte mult că au putut ieși din nou la mișcare. Dar am rămas foarte neplăcut surprins să văd că imunitatea lor e la pământ. Sunt varză! O fetiță de 15 ani a amețit la un antrenament ușor, banal, practic la câteva mișcări de dezmorțire. Și mi-a spus că timp de două luni nu a ieșit absolut deloc din casă, părinții nu au lăsat-o să iasă deloc de frică să nu ia acest virus. Pe de o parte ne protejăm de virus, dar pe de altă parte imunitatea unui copil este la pământ acum”, a declarat antrenorul Mihai Constantin.

Acesta a explicat că sportivii săi nu au avut probleme medicale și nici simptome. ”Stând foarte mult în casă și nefăcând mișcare, uite că la un antrenament banal poți avea probleme. Dincolo de cele câteva kilograme în plus, imunitatea copiilor este foarte scăzută. Să ții un copil în casă două luni și ceva e mai periculos decât orice coronavirus. Eu sunt adeptul mișcării, copiii, dar și adulții trebuie să facă sport, mișcare. E greu să-i ții doar în casă. Și mamei mele i-am spus să facă minim 5000 de pași zilnic. Mișcarea este foarte bună. Iar dacă vorbim despre sportivi, să știi că aceștia în general sunt foarte disciplinați, riguroși, au o viață mai ordonată, respectă anumite principii. Nu ies la petreceri, în aglomerație, știu să se păzească. Și nu am auzit în rândul sportivilor cazuri de coronavirus”, a mai spus Mihai Constantin, care speră să reia antrenamentele în sală cât mai repede: ”Acum facem mișcări în aer liber pentru a ne reacomoda cu efortul, e ca o pregătire fizică generală, iar după 1 iunie sperăm să putem intra și în sala de antrenament. Am o sală foarte mare, de 600 de metri, vom respecta distanțarea socială. Vom evita contactul în primă fază, putem lucra la saci, box cu umbra, pregătire fizică”.

(Narcis POHOAȚĂ)