Radio Hit

Playlist

U2 - Who`s Gonna Ride Your Wild...

FOND GENERAL 2019 - FOND UNIVERSAL ANIMATIE

CHERYL - I Don`t Care

HIT play live

Green Arrow

audio Singurul flașnetar din România a venit în Iași

  • septembrie 14, 2018
  • Amalia Horciag

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, în perioada 14 – 16 septembrie 2018, FIMM 11: cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii Mecanice.

Timp de trei zile, festivalul va oferi publicului un program atractiv, care va cuprinde expoziții de automate și aparate muzicale, spectacole ale flașnetarilor, concerte, dans, animație, proiecții video, workshop pentru specialiști.

Organizatorul evenimentului, Monica Nănescu, director al Muzeului, a precizat că timp de trei zile vor avea loc expoziţii şi simpozioane şi pentru prima dată în România pe esplanada de la palatul Culturii va avea loc un concert de muzică clasică şi flaşnetă. Participanţii sunt din Cehia, Slovacia, Slovenia, Asustria, Republica Moldova şi România.

 

Artiștii flașnetari vor concertează  astăzi, 14 septembrie și sâmbătă, 15 septembrie, între orele 16.00 și 19.00 pe esplanada din fața Palatului Culturii și în Grădina Publică Palas.

Geo Pop se laudă că este singurul deținător de flașnete din România, pe el l-am găsit la festivalul Muzicii Mecanice din Iași unde ne-a povestit că pasiunea lui pentru acest instrument a început în urmă cu 6 ani. Prima flașnetă pe care a pus mână a fost chiar una defectă pe care a reparat-o iși mai apoi a vândut-o.  Mai târziu a început să cumpere alte flașnete pe care le-a reparat și vândut.