Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Săptămână infernală pentru Poli Iași, cu trei meciuri pe teren străin în șapte zile! Mihai Teja: ”Cheia meciului cu Viitorul este la noi”

  • septembrie 20, 2019
  • Narcis Pohoata

Poli Iași are în față o săptămână de foc, cu trei meciuri în șapte zile, toate pe teren străin. Luni, echipa lui Mihai Teja va juca la Ovidiu, cu Viitorul, apoi urmează meciul de Cupă, pe terenul Rapidului, după care lunea viitoare, pe 30 septembrie, ieșenii vor juca la Botoșani meciul considerat pe teren propriu cu Sepsi Sf. Gheorghe.

Delegația clubului din Copou va pleca sâmbătă spre Capitală, cu avionul, iar de acolo va continua drumul spre Constanța cu autocarul. După meciul de luni, de la Ovidiu, ieșenii nu vor reveni acasă, ci se vor pregăti la Mogoșoaia pentru partida de joi, din Cupă, cu Rapid. Pentru cele două meciuri, antrenorul Mihai Teja a decis să deplaseze un lot format din 25 de jucători.

”Cheia meciului cu Viitorul este la noi”

Tehnicianul Mihai Teja a prefațat în cadrul unei conferințe de presă disputa de la Ovidiu, afirmând că elevii săi dețin ”cheia” unui rezultat bun contra Viitorului.

”Jucăm împotriva celei mai bune echipe din campionat după părerea mea, care joacă cel mai frumos fotbal, o echipă cu o filosofie de joc, care niciodată nu renunță. Va fi un meci frumos, sper să ne ridicăm la un nivel foarte bun și să putem oferi și noi un spectacol la fel de frumos. Îi respectăm, dar nu ne este frică. Mergem să jucăm un fotbal bun, să facem un meci frumos și să luăm punct sau puncte. Sper ca Viitorul să fi dat toate golurile cu Mediașul. Dar nu cred că la ei este cheia, pentru că ei practică același joc de 6-7 ani de zile. De când joacă în Liga I, Viitorul are același stil, practică un fotbal frumos, în viteză. Cheia este la noi. Dacă noi suntem inteligenți, dacă vom ști să-i surprindem, dacă vom avea determinare și o atitudine cel puțin egală cu a jucătorilor de la Viitorul, cu siguranță vom face un meci mare”, a declarat Mihai Teja, care a lăudat proiectul lui Gică Hagi: ”Un lucru bine făcut, gândit pas cu pas, nu s-a grăbit. Gică Hagi a băgat propriii bani în acest proiect, a făcut lucruri frumoase. Foarte mulți jucători pleacă în străinătate, sunt jucători pentru echipele naționale. Și când lucrurile merg bine, ai posibilitatea de a atrage noi sponsori”.

Breeveld lipsește, Cristea e incert

Tehnicianul lui Poli nu va conta pe Breeveld, Șerban și Carlone, în timp ce Andrei Cristea este incert. Atacantul lui Poli abia a revenit la antrenamente după o perioadă de 12 zile de inactivitate și ar putea fi menajat la Ovidiu, urmând să reintre, foarte probabil, în meciul de Cupă, cu Rapid, de joi.

”Nu putem fi zi de zi cei mai buni”

Antrenorul Iașiului a admis că echipa sa a făcut un meci slab în etapa trecută, cu Hermannstadt și a pus acea evoluție pe seama unei zile mai slabe a elevilor săi. ”Nu e ușor să fii cel mai bun meci de meci. Și în viața de zi cu zi se întâmplă să ai zile mai slabe, poate nu te simți bine, zile în care nu ești în plenitudinea forțelor, zile în care te simți foarte bine. La fel și aici. Am avut un meci destul de slab acasă cu Hermannstadt, dar se poate întâmpla. Tot timpul am avertizat că nu este ușor. Toate echipele își doresc să câștige. Trebuie să fim cu picioarele pe pământ, să știm unde suntem, să știm ce vrem, cu ce facem să ajungem sus. Noi încercăm, jucătorii au dat maximum la toate meciurile și vor da și de aici încolo. Dar se întâmplă să fie adversarul mai bun, ca în orice competiție. Am început bine campionatul, dar celelalte echipe erau în căutări. Acum s-au mai întărit cu jucători, s-au mai așezat, s-au omogenizat, iar noi, cu același lot încercăm mai departe să dăm tot ce avem mai bun”, a adăugat Mihai Teja.

Nu îl sperie problemele financiare

Tehnicianul nu este îngrijorat de situația financiară, întârzierea achitării salariului pe august fiind în momentul de față de doar cinci zile față de data scadentă. ”Avem de luat un salariu, plus primele de joc care sunt prevăzute în regulament. Dar noi nu ne gândim la asta. Noi sincer ne gândim în ce sistem să jucăm să batem pe Viitorul și pe Rapid. Ne gândim la partea sportivă. Cu siguranță, când vor trece mai multe zile sau o perioadă mai lungă, atunci probabil vor fi și anumite supărări sau dezamăgiri. Dar deocamdată cred că lucrurile au fost foarte bune. Trebuie să fim echilibrați și cu siguranță vor veni și bănuții. Dacă nu vor veni bănuții, măcar să facem noi performanță și după aceea fiecare știe ce are de făcut mai departe”, a completat antrenorul Politehnicii.

Teja a lăudat campioana CFR Cluj pentru victoria spectaculoasă cu Lazio: ”Au făcut un joc foarte bun, nu e ușor să câștigi împotriva echipelor cu bugete de zeci de milioane. Îi felicit pe Dan Petrescu și pe cei de la CFR. Bravo lor! Au făcut cinste campionatului românesc, au făcut o imagine bună pentru România. Ei și cu Celtic au întors rezultatul, au avut puterea să revină. Nu mă așteptam ca CFR să întoarcă cu Lazio, dar după acel penalty altfel au decurs lucrurile”, a conchis Teja.

La rândul său, mijlocașul Ovidiu Horșia s-a declarat optimist că Poli se poate impune la Ovidiu: ”Ne așteaptă un meci foarte greu, cu o echipă bună, cu mulți jucători tineri și valoroși, dar noi mergem acolo să facem un joc bun și să luăm cele trei puncte. Nu este nicio presiune pe noi, ne antrenăm bine zi de zi, și încercăm să scoatem maximum din fiecare meci”.

(Narcis POHOAȚĂ)