Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Salvați de clopoțel.ro Inventatorii ieșeni au dezvoltat aplicația care sună la pauză

  • august 21, 2018
  • Amalia Horciag

Salvați de clopoțel, aceasta este aplicația dezvoltată de un tânăr student din Iași, David Burcovschi împreună cu un coleg. Totul a pornit de la un ordin al ministrului Educației prin care elevii de serviciu devin istorie.  Și atunci cine mai sună clopoțelul? De aici au pornit cei doi tineri ieșeni care au deja un prim contract cu un liceu din Iași. Costurile nu sunt mari iar ieșenii speră ca în urmatoarele două săptămâni și alte școli să cumpere aplicația.

Noi am căutat soluții pentru liceul nostru, soluțiile pe care le-am găsit în China au fost nesatisfăcătoare așa că am creat noi un produs care în România nu se găsește la prețul pe care l-am pus, spune David Burcovschi

Salvați de clopoțel, aplicația prin care pauza vine de la distanță prin intermediul unui soft creat special. Davin Burcovschi si partenerul său Rareș Josanu primesc orarul si programează binemeritatele pauze dar și soneria care anunță începerea cursurilor. David Burcovschi spune că orice modificări apar, daca sunt anunțate, cu o oră înainte atunci știe că la un anumit corp de clădire , la ora precizată trebuie să anunțe Consiliul de administrație sau un eveniment special. Astfel școlile nu mai au bătăi de cap. Primul contract a venit repede. Liceul Eonomic nr 2 din Iași are aplicația salvați de clopoțel pentru 60 de lei pe lună inclusiv mentenanța. Contractul a fost semnat pe o perioada de doi ani. David Burcovschi va face săptămâna viitoare o prezentare publică a aplicației la care spune că va invita directorii mai multor licee din Iași. David a creat în urmă cu aproape doi ani, pe când era elev în clasa a 11-a la Informatică ajutapolitia.ro este o platformă prin care pot fi sesizate incidente, accidente sau furturi, astfel încât oamenii legii să intervină mai rapid. 

Ascultați interviul integral aici: