Radio Hit

Playlist

FOND GENERAL 2019 - FOND UNIVERSAL ANIMATIE

COLDPLAY - In My Place

COLDPLAY - In My Place

HIT play live

Green Arrow

audio S-a stabilit orașul care va găzdui Eurovision 2019

  • septembrie 14, 2018
  • Amalia Horciag

După îndelungi speculații privind orașul israelian în care se va desfășura Eurovision 2019, EBU dezvăluie decizia luată de comisia concursului, anunțând totodată și datele stabilite pentru desfășurarea finalei și a celor două semifinale.

Eurovision Song Contest 2019 se va desfășura la International Convention Center din Tel Aviv. Decizia a fost luată astăzi de către membrii comisiei concursului. Pe lista opțiunilor propuse de postul de televiziune israelian KAN s-au aflat și orașele Ierusalim și Eilat.

“Toate ofertele au fost exemplare, dar în final am hotărât că Tel Aviv oferă cea mai bună configurație pentru cel mai mare eveniment muzical live din lume. Suntem încântați să aducem concursul într-un oraș nou și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu KAN pentru a face ca Eurovision Song Contest 2019 să fie cea mai  spectaculoasă ediție de până acum”, a declarat Jon Ola Sand, director executiv al Uniunii Europene a Radiodifuziunii (EBU).

Membrii comisiei Eurovision Song Contest au stabilit și datele show-urilor live ale următoarei ediții a concursului. Semifinalele Eurovision Song Contest 2019 vor avea loc pe 14 și 16 mai, iar Marea Finală pe 18 mai. Biletele vor fi puse în vânzare la sfârșitul anului.

În vederea pregătirii acestor evenimente, Președintele Grupului de referință al Eurovision, Frank-Dieter Freiling, solicită garanții privind securitatea orașului Tel Aviv.

„Așteptăm să primim garanții din partea premierului săptămâna aceasta în privința securității și a libertății de circulație a oricărui participant la eveniment. Aceste garanții sunt imperative pentru ca noi să putem merge mai departe cu planificarea evenimentului și a asigura siguranța vizitatorilor în vederea susținerii diversității și incluziunii, valori ale concursului Eurovision „, a declarat Frank-Dieter Freiling.

Eurovision 2018 a avut loc în Lisabona, Portugalia. Concursul a fost câștigat de reprezentanta Israelului, Netta, cu melodia „Toy”, scrisă și produsă de Doron Medalie și Stav Beger.