Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Rezultatul testului Covid, așteptat cu sufletul la gură de sportivi și antrenori. Sorin Băhnărel: ”E ca o calificare la competiție. Treci testul, mergi mai departe. Ești pozitiv, stai acasă”

  • mai 14, 2020
  • Narcis Pohoata

După o pauză de două luni impusă de starea de urgență, cu antrenamente mai mult fizice efectuate la domiciliu, sportivii și antrenorii din întreaga țară așteaptă cu nerăbdare să revină pe bazele sportive. Pentru a relua activitatea și pentru a ajunge să dea primele teste fizice în săli sau pe stadioane, sportivii trebuie să treacă mai întâi de testul Covid-19, doar cei ”negativi” urmând să se bucure din nou de sport.

Antrenorul secției de canotaj de la CSM Iași, prof. Sorin Băhnărel, a comparat rezultatul testului Covid cu o calificare la o competiție, în condițiile în care doar cei negativi pot face pasul următor spre bazele sportive.

”Toți sportivii așteaptă cu nerăbdare să reia antrenamentele, cu toții sunt motivați și vor să reia activitatea cât mai repede. Nu este nicio teamă. Singura teamă ar fi să facem testul și să iasă pozitiv la cineva. În rest nu există nicio teamă. Dacă testul iese negativ, și cred că așa va fi, pentru că au respectat cu toții regulile în această perioadă, cred că toată lumea va zbura. Sau altfel spus va pluti pe apă în cazul nostru, al canotorilor. Am ajuns să așteptăm rezultatele la testele Covid ca pe un concurs. Practic, revenirea noastră la antrenamente depinde de aceste teste. Rezultatul este următorul pas, este ca o calificare la o competiție. Treci de test, ieși la antrenament. Nu treci, stai acasă”, a declarat pentru Radio HIT prof. Sorin Băhnărel.

Acesta este de părere că unele restricții impuse la canotaj sunt exagerate și crede că sportivii din bărcile de 8+1 s-ar putea antrena dacă testele dovedesc că sunt sănătoși. ”Suntem în linie dreaptă pentru reluarea antrenamentelor. Deocamdată vom face testele de Covid, fie la o clinică privată, fie la DSP, după care vom pleca în cantonament la Snagov împreună cu sportivii. Deocamdată doar două baze sunt autorizate, cele de la Snagov și Izvorani, dar sper ca în scurt timp să intre și juniorii la Baza Nautică de la Dorobanț, din Iași, pentru că aici suntem într-un circuit închis, nu intră nimeni pe bază, suntem doar noi. Încă nu știm cum ne vom pregăti. Să ajungem la Snagov și vom vedea cum ne vom organiza. În mod normal ar trebui să reluăm antrenamentele și cu barca de 8+1. Dacă toți sportivii au ieșit negativ la Covid și sunt în carantină la bază, nu văd de ce nu s-ar putea antrena”, a conchis Sorin Băhnărel.

(Narcis POHOAȚĂ)