Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Renault concediază 15.000 de angajați în toată lumea și suspendă extinderea uzinei din România

  • mai 29, 2020
  • Narcis Pohoata

Renault anunță un amplu plan pentru reducerea costurilor cu peste 2 miliarde de euro pe parcursul a trei ani. Între măsuri se numără suspendarea proiectului de creștere a capacității de producție la uzina Dacia și concedierea a 4.600 de angajați din Franța și a altor 10.000 din alte țări unde compania are sucursale.

Compania nu precizează însă dacă și angajații români vor fi afectați de valul de concedieri.

„Acest proiect de ajustare a forței de muncă urmează să se bazeze pe măsuri de recalificare, mobilitate internă și plecări voluntare. Acesta se va întinde pe parcursul a trei ani și va viza aproape 4.600 de posturi în Franța, la care se adaugă reducerea cu peste 10.000 de alte posturi în restul lumii, unde Grupul este prezent”, se arată în comunicat.

„Modificările planificate sunt fundamentale pentru a asigura sustenabilitatea companiei și dezvoltarea acesteia pe termen lung. La nivel colectiv și cu sprijinul partenerilor noștri din Alianță, ne vom putea atinge obiectivele și vom face din Groupe Renault un jucător major în industria auto în anii următori. (…)”, a declarat Jean-Dominique Senard, președintele Consiliului de Administrație al Renault.

“Se urmărește accelerarea transformării uzinelor prin generalizarea instrumentelor specifice Industriei 4.0, îmbunătățirea procesului în noile proiecte de inginerie: accelerarea digitalizării și „design to process ” („de la concepție la proces”), ajustarea numărului de angajați din producție, suspendarea proiectelor de creștere capacitară planificate în Maroc și România, studiu pentru adaptarea capacităților de producție ale Grupului în Rusia, studiu pentru raționalizarea activităților de fabricație a cutiilor de viteze în lume”, mai adaugă Renault.

Costul estimat al implementării acestui plan este de 1,2 miliarde euro. sursa: Europafm.ro